Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Umjetnine pod nebom vedrine

Autor: Velimir Brkić

26.05.2013. 22:00
Umjetnine pod nebom vedrine

Foto: Velimir BRKIĆ



Želimo da Tkon postane kulturno oko i duša u svijetu likovnosti poput ulice u Rovinju zvane Grisia, galerija-ulica, izložbeni salon našega zavičaja i širih prostora, da budemo priča o umjetninama pod nebom vedrine, rekao je Lenko Ugrinić, direktor Turističke zajednice


U organizaciji Turističke zajednice općine Tkon i Ama Artem, Udruge likovnih umjetnika amatera iz Zagreba, prošlog je vikenda u Tkonu održana treća po redu humanitarna likovna koloniju.
– Želimo da Tkon postane kulturno oko i duša u svijetu likovnosti poput ulice u Rovinju zvane Grisia, galerija-ulica, ulica-galerija, izložbeni salon našega zavičaja i širih prostora. Štoviše, da budemo priča o umjetninama pod nebom vedrine – na zidovima, vratima, prozorima, siđama, u portunima, rekao je Lenko Ugrinić, direktor Turističke zajednice.
U radu kolonije sudjelovalo je 15 članova Udruge. Oni su naslikali tridesetak slika u tehnici ulja na platnu i akrila koje su ostavile Turističkoj zajednici i Općini Tkon.
– Ovo je treća likovna kolonija u Tkonu uopće. Organizirana je s ciljem turističke promidžbe Tkona, ali i s humanitarnim namjerama. Naime, sve slike naslikane tijekom kolonije prodavat će se na aukciji čiji će prihod biti namijenjen Dječjem vrtiću Ćok u Tkonu, rekla je Nadia Varunek, turistička promotorica.