Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

BILA HRVATSKA Bonačićev “Limit praznine” osvojio Ukrajinu

27.06.2019. 11:39
BILA HRVATSKA Bonačićev “Limit  praznine” osvojio  Ukrajinu


Limit praznine naziv je izložbe zadarskog fotografa Aleksandra Bonačića koja je preksinoć otvorena u ukrajinskom Lavovu. Izložbu u galeriji "Muzeja idea" su otvorili publicist Volodymyr Pavliv i vlasnik galerije Oles Dzyndra. "Limit praznine" je Bonačićeva mapa s više od četrdeset fotografija u crno-bijeloj tehnici, zajedničke tematike svijetlo-sjene.
Bonačić niz godina surađuje s umjetnicima u Ukrajini pa je to i rezultiralo pozivom galerista Olesa Dzyndre.
Aleksandar Bonačić se fotografijom bavi 20- tak godina što je rezultiralo s devetnaest samostalnih i preko dvadeset skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Član je likovne udruge "Zadart", udruge "Bila Hrvatska" i foto grupe "5.exe" čiji je i pokretač te redovno izlaže na zajedničkim izložbama. Bonačić je jedan od najplodnijih zadarskih fotografa, ali koji više naginje ekspresionizmu crno-bijelog svijeta, nego reduciranom manirizmu u kojoj glavnu ulogu ima predodređena ornamentika. No ništa manje jak, Bonačić je i u color-fotografiji, ali se u umjetničkom izričaju više priklanja školi starijih zadarskih fotografa.
Ukrajinska izložba samo je potvrda već ucrtanog Bonačićevog fotografskog puta u kojem detalj u vremenu nije uhvaćeni dokument već  poticaj novim umjetničkim promišljanjima.