Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Policajci na Zrću objašnjavali turistima da zabava na odmoru može biti vrlo ugodna i bez alkohola i droga

27.07.2018. 14:54
Policajci na Zrću objašnjavali turistima da zabava na odmoru može biti vrlo ugodna i bez alkohola i droga


Policijske službenice za prevenciju Policijske uprave ličko-senjske nastavile su s provođenjem preventivnih aktivnosti u sklopu projekta „Sigurna turistička sezona“, pa su tako danas na plaži Zrće zajedno sa slovenskim i ukrajinskim policijskim službenicima dijelili letke sa savjetima turistima.
Leci su izrađeni na stranim jezicima, koje je izradila Policijska uprava ličko-senjska u suradnji sa Gradom Novaljom, koji se pobrinuo i za preventivni kontejner postavljen na plaži Zrće kako bi policijski službenici u svakom trenutku bili dostupni turistima.
Policijski službenici skrenuli su turistima pažnju da zatvaraju vrata i prozore kada napuštaju apartmane ili sobe u kojima borave, da ne nose na plažu veće količine novca ili vrjednije predmete, te da novac mijenjaju u bankama, mjenjačnicama ili drugim ovlaštenim mjestima, a posebno su im naglasili da zabava na odmoru može biti vrlo ugodna i bez alkohola i droga.
Turisti su bili oduševljeni što komunikaciju s policijom u Hrvatskoj mogu ostvariti s policajcem svoje matične zemlje, odnosno na jeziku svog govornog područja i pozitivno su ocijenili rad stranih policijskih službenika, ali i ovakav način preventivnog rada policije.