Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Špralja ostaje u KK Zadru: “Najbitnije je da navijači budu zadovoljni!”

27.07.2018. 11:04
Špralja ostaje u KK Zadru: “Najbitnije je da navijači budu zadovoljni!”


Lanjski kapetan ostaje još jednu sezonu na Višnjiku. Potvrdio je to i sam Šime Špralja u razgovoru za Zadarski list iako još uvijek nije stavljen potpis na ugovor. Kako i sam kaže to je tek formalnost, a za trenera Aleša Pipana to je lijepa vijest, jer u Špralji je dobio igrača koji će kao i lani držati svlačionicu. A iako je već u veteranskim godinama dobro će doći kao "backup" na centarskim pozicijama.
– Prekjučer sam s klubom definirao načelni dogovor da produžim za jednu sezonu. Sretan sam što je sve tako ispalo i veselim se početku nove sezone – prokomentirao je Špralja koji je jedini ostao na Višnjiku od tzv. senatora. Jakov Vladović i Ive Ivanov ipak neće ove sezone braniti boje svog najdražeg kluba.
– Iznimno mi je žao što više Jakov i Ive nisu s nama. Dogovor između njih i kluba nije postignut, ali to je sport i posao. Znamo se cijeli život i kroz košarku i privatno tako da sam dosta emotivno proživio činjenicu što se nisu uspjeli dogovoriti s klubom. Možda je trebao klub imati malo više razumijevanja za njih dvojicu, jer su ipak dali za klub jako mnogo dosad u svojim karijerama, ali tako je kako je – kazao je Špralja koji unatoč odlasku Ivanova u MZT i zahvali Vladoviću na suradnji vidi iskru u momčadi koja bi mogla kao i lani zapaliti zadarsku publiku.
– Imamo zasad Bašića, Božića, Brzoju, Vukovića i Krajinu, uz dva naša mlada igrača Planinića i Tomasa. Koliko sam čuo na rubu potpisa je Petar Marić koji je imao sjajnu sezonu u Zaboku i takav igrač će nam odlično doći. Zadranin je što je jako bitno, a ima karakter upravo kakav nama i treba. Nadam se da će se uspjeti pogoditi s Amerikancima kao što je to bio slučaj prošle sezone. Ako se poklope neke stvari mogli bi i ove sezone biti hit u ABA ligi i domaćem prvenstvu.
Lanjska sezona uz dobar niz pobjeda ostao je najviše zapamćen po odličnoj kemiji u svlačionici i nevjerojatnoj sinergiji igrača s navijačima.
– To je ono što nas je najviše razveselilo nakon završetka prošle sezone. Imali smo odličnu atmosferu na treninzima, na putovanjima, u svlačionici, a posebno smo bili povezani s našim vjernim navijačima. U tom pravcu trebamo gledati i ove sezone. Moramo podignuti tu sinergiju s publikom na još jednu veću razinu. Ipak je najbitnije da se naši ljudi osjećaju zadovoljnima, izgubili ili dobili. Zato je na nama da odgovornim pristupom i marljivim radom na svakoj utakmici pokažemo da ćemo dati i zadnju kap znoja za naš Zadar.
Pripreme će započeti jako brzo. Što se može očekivati s novim trenerom Alešom Pipanom na čelu.
– Najbitnije da se kompletiramo prije početka priprema. Stranci koje klub misli angažirati moraju biti pogođeni, a prije svega karakterni ljudi. Ako se poklope te stvari onda nema straha. Vidjet ćemo, samo treba biti strpljiv i marljiv. ABA liga će vidim ove sezone biti puno kvalitetnija nego lani. Ne možemo obećati da ćemo se tući za doigravanje kao prošle sezone, ali mogu obećati da ćemo dati sve od sebe – zaključio je Špralja.