Nezadovoljstvo i zbog mjesta u stalnim radnim tijelima Skupštine

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Željko Dilber izabran za predsjednika Odbora za financije i proračun
Autor: 
Predsjednik Odbora za dodjelu javnih priznanja bit će Antonio Vučetić kojem to mjesto pripada po funkciji predsjednika Županijske skupštine, a njime će u Odboru biti Božidar Longin kao potpredsjednik te sedmorica članova
Vedran SITNICA
Predsjednik Županijske skupštine Antonio Vučetić bit će i predsjednik jednog odbora

Već prva točka dnevnog reda druge sjednice Županijske skupštine nije prošla bez nezadovoljstva oporbenih vijećnika i
to onih Akcije mladih. U ovoj točci raspravljalo se o Prijedlogu izbora članova stalnih radnih tijela Županijske skupštine, a vijećnici AM-a Akcije mladih prigovorili su, jer, kako su naveli, nisu bili pozvani na službenu sjednicu te su smatrali kako su zakinuti. Njihov prijedlog da se prva točka makne s dnevnog reda nije usvojen, pa je tako nakon stanke slijedila rasprava i prihvaćanje Prijedloga.
Predsjednik Odbora za dodjelu javnih priznanja bit će Antonio Vučetić kojem to mjesto pripada po funkciji predsjednika Županijske skupštine, a njime će u Odboru biti Božidar Longin kao potpredsjednik, a članovi Šime Vicković, Željko Šoša, Mate Lukić, Dušan Herenda, Ivica Žuvela, Ivan Matić i Nenad Klarić. Predsjednik Odbora za financije i proračun je Željko Dilber, za školstvo i kulturu je Joso Nekić, za zdravstvo i socijalnu skrb Neven Birkić te je predsjednik Odbora za umirovljenike Branislav Jelenić. Domovinski pokret ima dvojicu vijećnika i jedan odbor. Nenad Klarić je predsjednik Odbora za poljoprivredu. Davor Čerkuč bit će predsjednik Odbora za europske integracije, Marko Klanac bit će predsjednik Odbora za pomorstvo i turizam, Milan Stojanov Odbora za koordinaciju s udrugama proizašlim iz Domovinskog rata. Koalicija Srcem za Zadar daje predsjednike Povjerenstva za ravnopravnost spolova, predsjednica je Vedrana Mišković, a Jure Zubčić bit će predsjednik Koordinacije za ljudska prava. Petra Žitko iz AM-a izabrana je za predsjednicu Odbora za gospodarstvo.
Četvrta točka dnevnog bila je Prijedlog odluke o naknadi vijećnicima Županijske skupštine, a prijedlog je i usvojen. Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o visini osnovice za obračun plaća dužnosnika Zadarske županije naišao je na negodovanje oporbe, pa je tako SDP-ova vijećnica Helena Mikulandra ustvrdila da nije u redu što se dužnosnicima podiže plaća, dok to ne vrijedi za sve zaposlenike u Županiji. Upozorila je pritom na probleme na koji nailaze mladi prilikom zapošljavanja. Vesna Sabolić iz Reformista zahvalila je županu i drugim dužnosnicima koji su se odrekli svoje plaće u teškim vremenima. Na kraju je i ovaj prijedlog usvojen s 20 glasova za, sedam protiv te pet suzdržanih.

Izbačen sa sjednice

Nakon što je zakasnio na Sjednicu, Ante Rubeša odmah je počeo aktivno te je prvo predložio da se s dnevnog reda skine prva točka, a njegov prijedlog nije usvojen. Rubeša se tijekom Sjednice najviše javljao za riječ, a predsjednik Vučetić često ga je opominjao za upadanje drugim vijećnicima u riječ, kao i njemu samome. Nakon druge opomene Vučetić je Rubešu zamolio da se udalji sa sjednice.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno