SDP do pravomoćne presude ostaje u zgradi na Trgu pet bunara

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Nakon presude o iseljenju stranka podnijela žalbu Trgovačkom sudu u Zadru
Cilj nam je iskoristiti sve pravne mogućnosti kako bismo zadržali prostorije, zbog čega smo i podnijeli žalbu. Ukoliko bude prihvaćena, ostajemo u zgradi, ukoliko ne, nažalost, morat ćemo iseliti, kazao je Radeta
Vedran SITNICA
Vrlo atraktivnu nekretninu na Trgu pet bunara SDP je naslijedio od SKH

Zadarska organizacija SDP-a ipak ne mora iseliti iz zgrade na Trgu pet bunara u Zadru, kako je naložio Trgovački sud u Zadru. Potvrdili su nam to u Središnjici čija je pravna služba povukla još jedan potez kako bi zadržala zgradu u središtu Zadra. Riječ je o vrlo atraktivnoj nekretnini koju je SDP naslijedio od SKH te je sve vrijeme koristi kao sjedište stranke za Zadarsku županiju.

Uskoro će se znati hoće li presuda Trgovačkog suda biti poništena ili će zadarski SDP ipak morati seliti u neki novi prostor. Naime, poslovni direktor SDP-a, Igor Cigula, kazao nam je kako su na presudu Trgovačkog suda u Zadu podnijeli žalbu.

- Sve do pravomoćnog okončanja sudskog postupka SDP ima pravo korištenja predmetnog poslovnog prostora, ističe Cigula.

Naime, Vrhovni sud RH još je 2013. godine donio odluku kojom zgrada SDP-a prelazi u državno vlasništvo. Riječ je o nekretnini od 557 metara četvornih na tri etaže i koju je stranka godinama pokušavala zadržati. No, i predsjednik zadarskog SDP-a, Daniel Radeta, kazao nam je kako su očekivali ovakav rasplet situacije s obzirom na to da su mnogi »na ovu zgradu bacili oko«.

Mnogi bacili oko na zgradu

- Cilj nam je iskoristiti sve pravne mogućnosti kako bismo zadržali prostorije, zbog čega smo i podnijeli žalbu. Ukoliko bude prihvaćena, ostajemo u zgradi na Trgu pet bunara, ukoliko ne, nažalost, morat ćemo iseliti. Drugih opcija nemamo, poštovat ćemo odluku suda te ukoliko njihova odluka za nas bude negativna, krećemo u potragu za drugim prostorom, ističe Radeta.

Nakon odluke o žalbi na presudu Trgovačkog suda znat će se mora li SDP i koliko platiti za korištenje prostora te tko će biti novi vlasnici. Naime, zgrada se nalazi na jednom od najatraktivnijih mjesta u strogom centru grada, u blizini zadarske rive, ali i Perivoja kraljice Jelene, zbog čega u lokalnom SDP-u kažu kako ih se želi iseliti da bi zgradu dobio neki bogati investitor. Uskoro će se znati epilog dugogodišnje sudske trakavice u koju je bila uključena i jedna obitelj kojoj je zgrada oduzeta nakon Drugog svjetskog rata.

S obzirom da je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo tužbu Trgovačkom sudu radi isplate naknade za bespravno korištenje, SDP će sudskom presudom možda morati platiti i 142.000 kuna za korištenje prostora. Bio bi to velik udarac na njihov stranački budžet, kao i gubitak zgrade koju su dobili još kao sljednici SKH koji je u ovoj zgradi bio više od 70 godina.

Pada im rejting

Naime, ovih je dana javnost saznala da je SDP angažirao čuvenog marketinškog stručnjaka Alexa Brauna koji bi stranci trebao vratiti rejting. Taj je angažman vrlo skup, što traži dodatna financijska sredstva. Čelnik gradske organizacije pak napominje kako je situacija u Zadru stabilna te je njihov rejting čak iznad onog na nacionalnoj razini.

- S obzirom na istraživanja što smo ih proveli za lokalne izbore, naša stranka u Zadru stoji jako dobro, a po najnovijim istraživanjima imamo još boli rejting od onog u vrijeme lokalnih izbora. Što se tiče nacionalnog rejtinga stranke, nisam upoznat s rezultatima istraživanja, a na SDP-u je da radi i bude još vidljiviji i snažniji kako bi se izborio za svoju poziciju. Činjenica je da su se na nacionalnoj političkoj sceni pojavila neka nova lica i nove stranke, no smatram da one samo prividno nude neku svježinu jer vidimo da ništa od toga nije dugoročno, zaključuje Radeta.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno