Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

“U kamenim snovima”

26.08.2010. 22:00
“U kamenim snovima”


Uz izložbu Lapić i Uštulica su izdali i monografiju u kojoj su prikazane sve fotografije iz serije “U kamenim snovima”. Izložba fotografija koje prikazuju kameni krajolik Paga može se razgledati svaki dan u prizemlju Kneževa dvora i to od 9 do 11 i od 20 do 23 sata do kraja rujna
U organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag u Kneževom dvoru u Pagu otvorena je izložba članova FotoArtUnije, fotografa Dražena Lapića i Siniše Uštulice. Izložba nosi naziv “U kamenim snovima”, a razlog je što su autori fotografijom ovjekovječili kameni krajolik otoka Paga. Lapić i Uštulica su na izložbi izložili 50 fotografija u crno-bijeloj tehnici.
– Više od arheologa i mitologa tragači za fotografijom “paške magije” Dražen Lapić i Siniša Uštulica otkrili su mjesto dodira neba i zemlje, svjedočanstvo postanka i bivanja Njega, Njih i Nas, koji smo još samo najsitniji dijelovi zvjezdane prašine. Otkriće koje nam podastiru ove fotografije napobitan su dokaz veličanstvenosti duha. Trojedinstvo neba, zemlje i mora fotografirani u ljepoti od koje promatraču tijelom prolaze žmarci, zajednički je rad učitelja Lapića i učenika Uštulice, napisala je o izložbi Branka Hlevnjak u tekstu pod nazivom “Otok Pag ili mjesto gdje su obitavali Bogovi” u kojem je javnosti predstavila ovu dvojicu umjetnika.
Uz izložbu Lapić i Uštulica su izdali i monografiju u kojoj su prikazane sve fotografije iz serije “U kamenim snovima”. Izložba fotografija koje prikazuju kameni krajolik Paga može se razgledati svaki dan u prizemlju Kneževa dvora i to od 9 do 11 i od 20 do 23 sata do kraja rujna.