SREDSTVIMA EU: Opća bolnica Zadar dobiva milijune za opremanje dnevne bolnice i dnevne kirurgije

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
ULAGANJE U ZDRAVSTVO
Provedbom ovih projekata bolnice postaju pristupačnije i učinkovitije, liste čekanja se smanjuju, liječenje je brže, a boravak u bolnici se skraćuje
Ministarstvo ruralnog razvoja i fondova EU
S potpisivanja ugovora

U ponedjeljak 27. kolovoza 2018. godine, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac zajedno s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem i ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislavom Petricem, potpisala je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za opremanje 9 dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija vrijedan 172,3 milijuna kuna koji se u 100 postotnom iznosu financira bespovratnim sredstvima iz fondova Europske unije. Radi se o sljedećim bolnicama: KBC Zagreb, KBC Sestre Milosrdnice, KBC Rijeka, KBC Split, KBC Osijek, KB Dubrava, KB Sveti Duh, OB Varaždin i OB Zadar.

Ovaj se ugovor potpisuje u okviru poziva „Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama/dnevnim kirurgijama“, a sredstva se dodjeljuju unaprijed određenim prijaviteljima, kliničkim bolničkim centrima, kliničkim bolnicama, klinikama i općim bolnicama te Ministarstvu zdravstva za nabavu medicinske opreme koja je Hrvatskoj prijeko potrebna. Provedbom ovih projekata bolnice postaju pristupačnije i učinkovitije, liste čekanja se smanjuju, liječenje je brže, a boravak u bolnici se skraćuje.

„U području zdravstva do sada je ugovoreno 1,6 milijardi kuna, što predstavlja oko 80 % ugovorenih sredstava u vrlo kratkom razdoblju. U okviru poziva za dnevne bolnice i dnevne kirurgije ugovoreno je 24 projekata od 28 predviđenih ugovora, a kako procedura odabira projektnih prijedloga i ugovaranja ide brzo, ubrzo očekujemo završetak ugovaranja za sve pozvane prijavitelje, s visokom stopom ugovaranja“, rekla je ministrica Žalac prilikom potpisivanja ugovora.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)