Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Perinčić: Oostende je vrhunska momčad, želim vidjeti gdje smo

27.08.2021. 07:05


Iza košarkaša Zadra su dva i pol tjedna priprema na kojima se naporno radilo na podizanju kondicije i fizičke spreme, uz uigravanje prvih tehničko-taktičkih detalja pred nadolazeću sezonu. Stručni stožer pod vodstvom Ivana Perinčića pod paskom je većinu vremena imao 12 igrača, od čega sedam seniora i pet prošlosezonskih juniora, a momčadi se nedavno priključio i Justin Carter, dok se dolazak drugog Amerikanca Kevona Harrisa očekuje u nedjelju. Polako se počinju slagati kockice u mozaiku i naslućivati konture igre koja bi Zadrane trebala dovesti do borbe za dva domaća trofeja i što je moguće mirnije plovidbe regionalnim vodama, a prvi test odrađenoga slijedi večeras kada je na rasporedu pripremna utakmica protiv belgijskog Oostendea.


Jaka provjera
– Dovršili smo dvotjedni ciklus bazičnih priprema koji je zaista bio naporan i težak, no igrači su to vrhunski odradili. Omjer je do sada bio 60-40 u korist fizičke spreme, što je sasvim normalno za ovaj dio kolovoza. Sezona će biti naporna i duga te je potrebno napraviti dobru bazu kako bi igrači mogli izdržati sve što ih očekuje. Sutrašnja (večerašnja, op. a) utakmica nam s aspekta rezultata nije toliko važna, ali drago mi je da se s druge strane nalazi vrhunska momčad poput Oostendea. Možda nam je to malo pretežak suparnik za prvu provjeru, no uvijek je bolje igrati s kvalitetnim protivnicima. Želimo vidjeti u kojem smjeru idemo i provjeriti stvari koje smo radili na treningu. Svi će dobiti priliku da pokažu gdje su i što mogu, na koga možemo računati, a kome će trebati nešto više vremena – kazao je Ivan Perinčić.
Momčadi se početkom tjedna priključio i ponajbolji igrač iz prošle sezone Justin Carter koji će svojim iskustvom i košarkaškom kvalitetom nedvojbeno biti važna karika u zadarskim redovima.
– Carter je s nama zadnja dva dana te će i njemu biti potrebno određeno razdoblje za adaptaciju. Došao je u puno boljem stanju nego prošle godine, što je i bilo za očekivati pošto je lani bilo jako teško pronaći adekvatno mjesto za individualni trening zbog »lockdowna«. Osjetno je spremniji, što je dobra vijest za mene i za čitavu momčad. Samim njegovim dolaskom podigle su se kvaliteta treninga i kvaliteta igre, što je i razumljivo znajući da se radi o vrhunskom košarkašu. Ideja je bila zadržati što je moguće više igrača iz prošle sezone kako bi vrijeme za uigravanje bilo što kraće te sam zahvalan upravi što je pronašla način da zadržimo okosnicu momčadi – naglasio je trener Zadra koji još uvijek nije odlučio hoće li, i koliko, Carter zaigrati u večerašnjoj provjeri protiv Oostendea.


Cartera muči »jet lag«
– Vjerojatno će odigrati pokoju minutu, ali trebamo uzeti u obzir da je nedavno došao iz SAD-a i da ga još uvijek muči »jet lag«. Sjest ćemo i vidjeti što je najbolje za momčad i za njega, jer će nam nedvojbeno biti potreban za početak sezone – priznao je 44-godišnji stručnjak.
Atmosfera u momčadi je na visokoj razini, što je podatak koji posebno veseli.
– Novi igrači su se jako dobro uklopili, momčad ih je vrhunski prihvatila te vlada zaista dobra kemija u svlačionici. Lijepo je vidjeti momke kako se podržavaju na terenu i izvan njega i kako su prava klapa – zaključio je Perinčić.




Mladići napreduju iz dana u dan
S prvom momčadi je treniralo petero prošlosezonskih juniora (Filip Paponja, Duje Brala, Krševan Klarica, Lovre Stanović i Antonio Sikirić), kojima se nedavno ponovno priključio i Tomislav Buljan, a polako se u pogon uvodi i mladi Ante Beljan koji se vraća nakon ozljede.
– Ovo je ogromno iskustvo za te momke su osjetili kako je igrati protiv košarkaša koji se natječu na puno višoj razini. Puno su nam pomogli u trenažnom procesu i smatram da među njima ima dosta potencijala s kojim moramo biti strpljivi kroz narednu sezonu ili dvije. Lijepo ih je vidjeti kako napreduju iz dana u dan, kako hvataju nove stvari s kojima se do sada nisu susretali i kako daju sve od sebe na svakom treningu – zaključio je Perinčić.