Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Bogatiji za broncu i nova prijateljstva

Autor:

26.10.2008. 23:00
Bogatiji za broncu i nova prijateljstva

Foto: Alenka FESTINI



Naši domaćini organizirali su mali turnir u nekoliko manjih mjesta u Njemačkoj. Igrali smo brzopotezne utakmice i naši osnovci osvojili su treće mjesto, kazao je trener Milan Rausavljević


Mali rukometaši kluba Osnovne škole “Juraj Dalmatinac” iz Paga vratili su se s gostovanja kod svojih kolega, članova kluba Anker u Braunsweightu u Njemačkoj. Riječ je o uzvratnom susretu, budući da su mali Nijemci tijekom ljeta gostovali u Pagu.
Milan Rausavljević, trener rukometnog kluba paške Osnovne škole, pripovijeda da se paška ekipa, koju je činilo sedam dječaka i dvije djevojčice, s putovanja vratila prepuna lijepih dojmova.
– Naši domaćini organizirali su mali turnir u nekoliko manjih mjesta u Njemačkoj. Igrali smo brzopotezne utakmice i naši osnovci osvojili su treće mjesto. Rezultatom smo zadovoljni, budući da je konkurencija od pet ekipa bila doista jaka. Posebno nas veseli što su domaćini našu djecu odveli u ZOO i safari park te u šetnju prirodom, kaže Rausavljević, ističući kako su u Njemačkoj pali dogovori oko ponovnog susreta, koji bi se trebao održati u Pagu tijekom iduće godine.
I sami paški osnovci potvrdili su da su izuzetno zadovoljni posjetom, a posebno svojim trenerom kojega obožavaju.
Milan Rausavljević se rukometom bavi od 1948. godine. Igrao je u niz klubova kao što su RK Mladost iz Zagreba, RK Lokomotiva iz Virovitice, zatim u reprezentaciji Zagreba, a kasnije je trenirao mlade.
U Pag se doselio 1991. godine, a već je iduće godine započeo trenirati paške osnovce. Rukometu podučava uglavnom učenike viših razreda, dječake i djevojčice. Treninzi se održavaju jedanput do dvaput tjedno i traju nekoliko sati.
Danas trener Rausavljević ima 73 godine i punih 60 godina provedenih u rukometu.
– Ah, imam puno godina i sve mi je teže raditi s djecom. Jednostavno nisam više u punoj formi. No, kako djeca obožavaju rukomet, ne mogu ih tako lako ostaviti. Radit ću s njima sve dok me zdravlje bude služilo, rekao je trener Rausavljević dodavši da ga rad s djecom veseli.