Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Dukić: Kome smetaju navijači u Klubu?

27.10.2021. 10:01


Na Aktualnom satu Gradskog vijeća Nino Mrčela (SDP) postavio je pitanje problematike izbora Nadzornog odbora KK Zadra, gdje su ostala dva upražnjena mjesta.
– Spominje se udruga Grad košarke koja bi odmah dala dva predstavnika, spominje se i promjena statuta.  Nemamo ništa protiv udruge građana, ali je neozbiljno tvrditi da će ući u odbor dok se ne vidi koji je uopće program te udruge. Tko stoji iza njenog osnivanja, tko je ovlastio Nadzorni odbor da mijenja statut i forsira neku drugu udrugu, neki paralelni Tornado, pitao je Mrčela.
Gradonačelnik Branko Dukić je odgovorio da su svi htjeli da se makne politika iz kluba.
– I to smo prihvatili. Postavili smo u nadzorni odbor ljude koji su lišeni svake politike. Nitko od njih nije član sranke, svi su svojim radom i trudom tu gdje jesu, imenovani od ljudi koji nešto znaju i nešto znače. KK Zadar ima svog direktora i to nije ničija prćija. Sad odjednom imate strah od navijača. Kome smetaju navijači u Klubu? Ako se građani žele oformiti u neku udrugu i participrati u radu Kluba, ja ne vidim tu problem, rekao je Dukić te dodao kako je od 2017. godine, otkad je došao imao niz sastanaka kako izvući KK Zadar iz problema.
Mrčela je na to rekao da nije dobio odgovor na pitanje te da Grad, kako je kazao, „sad smišlja neki hibridni model gdje se skroz miče iz upravljanja Klubom, a s druge strane traži financiranje iz gradskog proračuna.“
– Tko kaže da mi mičemo odgovornost? Da mi nemamo odgovornost, taj bi klub, da ne kažem gdje, bio. Pet godina truda oko Kluba, vratili smo trećinu dugova, a da nije bilo korone, prepolovili bismo ga. Košarka je vlasništvo Grada Zadra, a ja sam obavezan prema svakoj ustanovi u vlasništvu Grada odnositi se kako treba, odgovorio je gradonačelnik.