Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Na Višnjiku europsko i svjetsko mažoret prvenstvo 2022. i 2023. godine

27.10.2021. 12:47


Nakon što je u Dvorani Krešimira Ćosića održan Otvoreni svjetski kup mažoretkinja, gradonačelnik Branko Dukić primio je Željku Banović, predsjednicu Hrvatskog saveza mažoretkinja i pom-pon timova te prdsjednicu Svjetske federacije sportskih mažoretkinja i Denisa Karlovića, direktora ŠC-a Višnjik. Ohrabreni pozitivnim iskustvom organizacije Svjetskog kupa u Zadru, oni su jučer potpisali ugovor o organizaciji Europskog prvenstva mažoretkinja u lipnju 2022. i Svjetskog prvenstva u rujnu 2023., oba u ŠC-u Višnjik. Gradonačelnik je podržao ovaj oblik suradnje između ŠC-a i mažoret saveza kao vrijednu promociju i Grada Zadra i gradskih športskih objekata.


Zadar – prepoznatljivo odredište
– Pozdravljam i iskazujem punu podršku organizaciji ovakvih manifestacija kojima naš grad sve više postaje prepoznatljivo i privlačno odredište za sportske priredbe svih vrsta sportova. Također, naš ŠC Višnjik, kao i uvijek do sada, pokazuje se kao pouzdan partner za sve suradnje, bilo da se radi o događajima iz područja tjelesne i zdravstvene kulture, natjecateljskom sportu, sportskoj rekreaciji, kineziterapiji i sportu osoba s posebnim potrebama te brojnim drugim sportskim, ali i kulturnim manifestacijama. Grad Zadar nastavit će ulagati u infrastrukturu i nove sportske sadržaje ŠC-a Višnjik kako bi i nadalje uspostavljali sportske suradnje, kao što je ova, na svim razinama natjecanja na dobrobit sportaša i naših sugrađana, rekao je ovom prigodom gradonačelnik Dukić.
Željka Banović, predsjednica Majorete sport World Federation te predsjednica hrvatskoga Saveza mažoretkinja i pom-pon timova izrazila je zadovoljstvo potpisanim ugovorom.
– Na neki način potpisivanje ugovora je formalni čin budućega parnerstva i buduće sadržajne suradnje ŠC-a Višnjik i Majorete sport World Federation za koju vjerujemo da će biti dugotrajna i uspješna, kazala je Željka Banović.


Dogodine u gradu preko 4 500 mažoretkinja
U ime Športskoga centra Višnjik ugovor je potpisao Denis Karlović, direktor.
– ŠC Višnjik iznimno je počašćen što je uspostavljeno čvrsto partnerstvo s nacionalnim savezom te svjetskom federacijom mažoret sporta. Radujemo se budućim događanjima u Dvorani Krešimira Ćosića, u našem gradu, a i ovo je partnerstvo potvrda da je ŠC Višnjik sa svojom infrastrukturom već etabliran kao privlačno odredište za velika događanja. Mažoret sport, eto, postao je na svoj način dio velike obitelji na Višnjiku i značajno će obogatiti svekoliki njegov život. Zahvaljujemo i nacionalnom savezu i svjetskoj federaciji, te gospođi Željki Banović na dosadašnjoj suradnji, te na tomu što su u ŠC-u Višnjik prepoznali ozbiljnoga partnera za uspješnu dugoročnu suradnju. Dva velika događaja u mažoret sportu u našem gradu doprinijet će, uz ostalo, održivom razvoju sportskoga turizma i daljoj afirmaciji i Višnjika i grada Zadra, kazao je Denis Karlović.
Prema informacijama Željke Banović, u Zadru na europskom prvenstvu 2022. godine (lipanj, 22. – 26.) sudjelovat će oko četiri i pol tisuće sportskih mažoretkinja. Natjecat će se u tri dobne skupine, u 11 disciplina. Na svjetskom prvenstvu u rujnu 2023. godine, pak, sudjelovat će sportske mažoretkinje s četiriju kontinenata. Tako će Zadar i ŠC Višnjik u sljedećim dvjema godinama u određenom trenutku biti središte okupljanja, natjecanja i druženja sportskih mažoretkinja.