»Osjećaj je uvijek isti, dobar i pozitivan jer znaš da jedna dozi krvi spašava tri života«

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Goran Vicković dobio zahvalnicu Hrvatskog Crvenog križa
U povodu Dana darivatelja krvi u Hrvatskoj, predsjedniku virskog UDDK-a uručena je zahvalnica za poticanje i razvijanje svijesti o potrebi darivanja krvi
Kažimir ŠKRBIĆ
Zahvalnicu je Vickoviću uručila voditeljica Odjela transfuzije Opće bolnice u Zadru Marijana Nadinić, dr. med.

U povodu obilježavanja Dana darivatelja krvi u Hrvatskoj prekjučer je u hotelu Kolovare održana svečanost na kojoj su priznanja i zahvalnice uručene ženama koje su krv darovale više od 35 puta i muškarcima koji su krv darovali 50 puta. Zahvalnice su uručene i darivateljima koji zbog zdravstvenih razloga više ne mogu aktivno sudjelovati u akcijama darivanja, odnosno osobama koje su doprinijele razvoju i popularizaciji dobrovoljnog darivanja krvi u Zadarskoj županiji.
Predsjednik Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi Vir Goran Vicković bio je među onima koji su svojim predanim radom zaslužili jedno takvo priznanje.
- Kada sam prvi put na Viru sudjelovao u akciji darivanja, bilo nas je troje ili četvero darivatelja, a sada na svakoj od tri godišnje akcije prikupimo oko 70 doza, kazao je Vicković prisjećajući se rasta nekad malenog aktiva do sadašnjeg virskog UDDK-a. Pored vođenja virske udruge u svim njezinim aktivnostima, Vicković također redovito pristupa akcijama darivanja.
- Osjećaj je uvijek isti, dobar i pozitivan jer znaš da jedna dozi krvi spašava tri života, naglasio je još Vicković kojemu je na darivateljskoj svečanosti u hotelu Kolovare uručena Zahvalnica za poticanje i razvijanje svijesti o potrebi darivanja krvi te pomoć u organiziranju akcija dobrovoljnog darivanja krvi.
Zahvalnicu je Vickoviću uručila voditeljica Odjela transfuzije Opće bolnice u Zadru Marijana Nadinić, dr. med. Dan darivatelja krvi u Hrvatskoj slavi se u spomen na 25. listopada 1953. kada je u Sisku provedena prva akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Crvenog križa, pa je Društvo Crvenog križa Zadarske županije organiziralo događaj u hotelu Kolovare i svečanost dodjele priznanja za jubilarne i zaslužne darivatelje krvi. Istaknuto je kako je unatoč pandemiji Hrvatski Crveni križ sa svojim društvima prikupio 142.265 doza krvi, ili 80,4 posto od svih doza prikupljenih u Hrvatskoj lanjske godine.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno