Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Ukrali mu vrijednu ribarsku opremu

Autor: Suzana Bandić

26.12.2008. 23:00
Ukrali mu vrijednu ribarsku opremu

Foto: Adam VIDAS



Prema njegovim riječima lopov je točno znao što traži. Provalio je u drvarnicu i odnio samo ribarsku opremu koju je Boris Bulić procijenio na oko 30 tisuća kuna
Nimalo ugodan prizor uoči Badnjaka u svojoj je drvarnici zatekao Boris Bulić kada je, vrativši se s puta iz Zagreba, krenuo po ukrase za božićno drvce koje inače tamo drži.
– Taj sam dan došao s puta iz Zagreba. Djeca su me s nestrpljenjem čekala kako bi okitili bor. Kako tijekom godine ukrase držimo u drvarnici, krenuo sam po njih ne sluteći ništa. Zatekao sam zaista neugodan prizor; razbijeno staklo na drvarnici, provaljena ulazna vrata… Što da kažem?! Šteta je velika, a pogotovo s obzirom da je meni to pribor za rad od kojega živim. Ja lovim ribu i pišem o tome – rekao nam je u telefonskom razgovoru Boris Bulić, inače urednik časopisa Mare Nostrum i profesionalni ribar.
– U drvarnici držim vrijedne stvari. No, kradljivac je odnio veliki dio ribolovnog pribora koji sam posjedovao, a nije niti pipnuo neke druge vrijedne predmete kao što su, primjerice, monitor i još neki vrijedni dijelovi za računalo. Čini se da je znao točno po što ide i da nije previše lutao, no to neka ipak utvrdi policija. Ne želim ni na koga sumnjati – rekao je Bulić, dodajući kako je lopov odnio nekoliko maski za ronjenje, ribolovni pribor, štapove za ribolov, peraje i slično. Materijalna šteta koja mu je ovom krađom pruzročena procijenjena je na oko 30 tisuća kuna. No, Bulić dodaje kako je vrijednost ukradenih stvari daleko veća.
– Procijenili smo ukradene stvari na oko 30 tisuća kuna s obzirom na to da su bile rabljene. No, realna šteta iznosi sigurno oko 10 tisuća eura. Toliko bih ja zapravo trebao izdvojiti kada bih krenuo u trgovinu kupiti sve što mi je lopov odnio – zaključio je Bulić ističući na kraju našeg razgovora kako nije izgubio nadu da će policija pronaći kradljivca i vratiti mu ukradene predmete.
Spomenimo i to da su samo dan ranije na adresi Bulićevih u Ulici Ivana Mažuranića radnici popravljali kvar na kanalizacijskim cijevima pa je stoga podrum bio otvoren gotovo cijeli dan. Pretpostavlja se da su nakon obavljenih radova vrata ostala otvorena, što je provalniku uvelike olakšalo posao. Nitko od susjeda nije primijetio ništa neobično, niti je čuo buku. No, s obzirom na to da su radnici tijekom otklanjanja kvara pravili popriličnu buku, a ujedno je i vrijeme češćeg korištenja pirotehničkih sredstava, to nije neobično.