Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Uhvaćen 40-godišnji vozač koji je vozilom pokupio 21-godišnjaka i pobjegao s mjesta nesreće

27.12.2018. 14:39
Uhvaćen 40-godišnji vozač koji je vozilom pokupio 21-godišnjaka i pobjegao s mjesta nesreće


Kako doznajemo iz PU zadarske, policijski službenici Postaje granične policije Gračac dovršili su kriminalističko istraživanje prometne nesreće u kojoj je teško ozlijeđen 21-godišnji mladić.
Prema rezultatima istraživanja prometne nesreće koja se dogodila u ponedjeljak oko 19,20 sati na Državnoj cesti 50 između Lovinca i Gračaca, sumnja se da je 40-godišnjak upravljajući VW Golfom (ZD) u smjeru Gračaca zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad automobilom, udario u rubnik ceste te u 21-godišnjaka koji se pješke kretao u rub kolnika.
40-godišnjeg vozača se sumnjiči i da je nakon nesreće pobjegao s mjesta događaja, u smjeru Gračaca, ne pruživši pomoć teško ozlijeđenom pješaku.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv 40-godišnjaka se Državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje u izazivanje prometne nesreće i nepružanje pomoći.
Podsjetimo, na Badnju večer oko 19.20 sati, u naletu osobnog vozila na pješaka (21) u Ulici Ante Starčevića u Gračacu, ozlijeđen je 21-godišnji pješak nakon čega je medicinski zbrinut u OB Zadar.
Oko 22.20 sati, na zahtjev OB Zadar organiziran je hitan medicinski prijevoz pacijenta helikopterom HRZ-a iz ZB Zemunik za ZL Zagreb – dr. Franjo Tuđman u bolnicu u Zagreb.
Policija je u međuvremenu utvrđivala okolnosti nesreće i intenzivno tragala za vozačem koji je pobjegao s mjesta nesreće.