Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Od 1. veljače vraćaju se sportske aktivnosti na otvorenom, učenici od 5. do 8. razreda kreću na nastavu

28.01.2021. 11:37


Na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković govorio je o koronavirusu.
“Što se tiče koronavirusa, situacija je i dalje povoljna u  odnosu na onu koja je bila prije par tjedana. Zadnjih tjedan dana prosjek je 522 dnevno, a to je 7 puta manje nego prije mjesec i pol”.
“Smrtnost također pada, što je dobro. To nam govori da moramo nastaviti s naporima i odgovornošću. Situacija s novim sojevima upućuje na izniman oprez i tome da se s idejom o popuštanju mjera pristupa koordinirano. Nakon rasprava s vladom i stožerom mi smo u okolnostima gdje smo zahvaljujući građanima u poziciji da pošaljemo poruke koje bi od 1. veljače značile popuštanje mjera u 2 segmenta. Prvi je osnovna škola, mogućnost da učenici od 5-8 razreda krenu na nastavu, a drugi u dozvoljavanju sportskih aktivnosti na zraku. Više o tome reći će ministar Božinović”, rekao je Plenković.
“Mjere ćemo revidirati sredinom veljače, cilj je da prebrodimo zimske mjesece u što boljoj situaciji. Nastali su zastoji u distribuciji cjepiva, ali sad je vrijeme za signal optimizma i visoki stupanj opreza i zato smo nakon analize trendova odlučiti se zadržati na ova dva pravca djelovanja, ali to ne znači da nećemo biti u prilici razmišljati o povratku na uobičajeni način života”, rekao je premijer Andrej Plenković u svom uvodnom govoru iz čega je razvidno da se Vlada, barem zasad odlučila na vrlo blago popuštanje mjera.
Također je očito kako od 1. veljače još uvijek neće biti ništa od otvaranje kafića i restorana, već bi to eventualno moglo biti moguće u idućem intervalu popuštanja koji je najavljen, a očekuje se sredinom veljače.