Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

OSAM NAJBOLJIH »Pazi što govoriš« Kazališta lutaka Zadar u konkurenciji za nagrade

28.01.2021. 10:47


Predstava Kazališta lutaka Zadar »Pazi što govoriš« ušla je među osam najboljih za sudjelovanje na 14. Festivalu hrvatske drame za djecu Mali Marulić.
Na ovaj legendarni festival prijavilo se 20 predstava od kojih je izbornik Igor Tretinjak odabrao osam za natjecateljski dio programa koje će konkurirati za nagrade.
Odabrane predstave su: Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Nina Mitrović, »Flekavac«, r. Renata Carola Gatica, Gradsko kazalište lutaka Split, Ivana Vuković, »Miš u toću«, r. Ivan Plazibat, Kazalište lutaka Zadar, Filip Jurjević i Vinko Radovčić, »Pazi što govoriš«, r. Vinko Radovčić, Kazalište Prijatelj, Hrvoje Zalar, »Hrvatske vile i vještice«, r. Hrvoje Zalar, Lutkarska organizacija koju fakat trebamo, »Lovci na snove«, r. Morana Dolenc, Mala scena, Ivana Brlić-Mažuranić, »Sunce djever i Neva Nevičica«, r. Ivica Šimić, Talijanska drama HNK Ivana pl. Zajca i Gradsko kazalište mladih Split, Siniša Novković, »Adriatico«, r. Siniša Novković, Žar ptica, Vesna Kosec-Torjanac, »Hoću-neću«, r. Dubravko Torjanac
Inače, ovogodišnji 14. Mali Marulić održat će se u Splitu od 12. do 16. travnja, u mjesecu objavljivanja Marulićeve Judite i godini u kojoj Split i Hrvatska obilježavaju 500. obljetnicu ovog velikog događaja u nacionalnoj kulturi.
– Ovo je zaista lijepa vijest i pokazatelj kako Kazalište lutaka u Zadru radi kvalitetno jer njihove predstave redovito završavaju na festivalima. Filip Jurjević i ja smo prilagodili tekst i napravili dramaturgiju za pjesmu, a ja sam ju i režirao. Nama je ova predstava jako draga i rađena je s posebnim žarom, s divnim glumcima i s divnom ekipom koja je znala što radi te smo u konačnici dobili vrlo kvalitetnu predstavu. Ovo je zaista velik uspjeh i žao mi je što zbog epidemije korone nismo mogli više odlaziti na festivale i više ju igrati, rekao nam je Vinko Radovčić, redatelj predstave.