Riješen problem opasne ceste u Polači

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Nakon apela nadležnim ustanovama
Jedan je dio problema riješen prometnom signalizacijom, a kako smo nasuprot zgrade Općine napravili sportsko igralište, sigurnost ove prometnice dodatno je pojačana pješačkim prijelazom. Sigurnost naših mještana nam je najvažnija, jednako kao i ona vozača koji prometuju kroz naše mjesto te se nadam da će situacija odsad biti puno bolja, kaže načelnik Prtenjača
Velimir BRKIĆ
Cestu kroz Polaču neki su koristili kao automobilsku pistu

Nakon više apela Općine Polača konačno je riješen problem opasne ceste zbog koje su mještani čak organizirali prosvjede. Iako županijska cesta D503 prolazi kroz naseljeno mjesto, vozači se njome kreću prilično brzo unatoč upozorenju o ograničenoj brzini od 50 kilometara na sat. Međutim, dobar dio njih ne obazire se na ovu mjeru sigurnosti pješaka i drugih vozila, zbog čega se ovdje često događaju prometne nesreće.

Prometnica koja se nalazi uz samu zgradu Općine duga je malo više od kilometra i zbog njene ravnine neki je koriste kao automobilsku pistu. Često zbog toga stradaju ne samo ljudi, nego i životinje i stoga je Općina na čelu s načelnikom Tomislavom Prtenjačom intervenirala u Županijskoj upravi za ceste da se nešto hitno napravi.
Naime, kako se radi o cesti koja je pod ingerencijom ŽUC-a, Općina ništa nije mogla sama napraviti te su se, kaže načelnik, obratili Upravi za ceste. Oni su pak reagirali i najavili postavljanje znaka ograničenja brzine kroz njihovo naselje.

No, ravnatelj ŽUC-a, Branko Kutija, već je tada naglasio kako oni nisu policajci koji mogu regulirati brzinu vožnje kroz naselje. Njihov inženjer prometa ipak je odmah izišao na teren, nakon čega su postavljeni dodatni znakovi ograničenja brzine kojom se može prometovati kroz naselje. A što se tiče usporivača, procedura je svugdje ista: općinska ili gradska vijeća trebaju donijeti odluku o zoni smirenog prometa, a u postupak su uključeni i policija i Ured državne uprave. Kakva je, pak, situacija danas otkriva nam načelnik Prtenjača.
- Jedan je dio problema riješen prometnom signalizacijom, a kako smo nasuprot zgrade Općine napravili sportsko igralište, sigurnost ove prometnice dodatno je pojačana pješačkim prijelazom. Sigurnost naših mještana nam je najvažnija, jednako kao i ona vozača koji prometuju kroz naše mjesto te se nadam da će situacija odsad biti puno bolja, poručuje načelnik Prtenjača.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno