Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zadar opet mijenja trenera?

27.02.2011. 23:00
Zadar opet mijenja trenera?


Kakav je status trenera Tihomira Bujana, koji je u NLB ligi ostvario jednu pobjedu i pet poraza? – Razmišljamo o svemu pa i o tome. To je stvar, koju ja trebam predložiti, a Upravni odbor odobriti – kaže Skroče.


Danas je na Višnjiku održana konferencija za novinare, na kojoj je Branko Skroče, sportski direktor KK Zadar, govorio o trenutnom stanju u klubu, prvenstveno što se tiče prve momčadi. Situacija oko ostanka u NLB ligi je iznimno teška, stanje u momčad nije dobro, a ni financijski problemi, naravno, nisu nestali preko noći.
– Problematika je uvijek ista. Nedostaje nam bodova u NLB ligi i nedostaje nam novaca da bismo mogli normalno funkcionirati. To su glavni problemi s kojima se ljudi u klubu ovih dana bave – kaže Skroče.
– Što se momčadi tiče, vidjeli ste i sami da je ova prošla utakmica u Novom Mestu bila jako loša. Mislili smo da smo se dobro pripremili, da ćemo pružiti jači otpor i da će nam to biti dobra priprema za Cibonu, a ispalo je da je to bio jedan lagani trening za Krku.
Zašto?
– Ne mogu odgovoriti na to pitanje. Mogu samo reći da je momčad radila upravo suprotno od onoga, što je dogovoreno s trenerima prije utakmice. Je li to nemogućnost i razlika u kvaliteti ili nešto drugo, to ne znam. Ali činjenica je da smo mi na toj utakmici bili smiješni – zaključio je Skroče svoje kraće izlaganje, nakon čega su usljedila pitanja novinara.
Upitan ostanak Bujana
Prvo. Downey?
– Osim u prvoj utakmici, on ničim nije opravdao ono, zbog čega smo ga doveli. Imamo klauzulu u ugovoru da ga, ako nismo zadovoljni, možemo otpustiti nakon mjesec dana. On ni na treningu ne pokazuje nikakvu želju i volju, jednostavno je takav igrač, koji se nije uklopio. No, s obzirom na naše probleme na mjestu playmakera i da ne znamo kada će se Vladović vratiti na teren, u dogovoru s njegovim menadžerom, koji je imao razumijevanja, uspjeli smo produžiti na još mjesec dana, tako da nam bude na raspolaganju za ove posljednje četiri utakmice u NLB ligi.
Dodao je sportski direktor i da, ako se nešto promijeni na bolje u njegovoj igri, još uvijek nije isključeno da ostane do kraja sezone. Sljedeće pitanje bilo je najzanimljivije. Kakav je status trenera Tihomira Bujana, koji je u NLB ligi ostvario jednu pobjedu i pet poraza?
– Razmišljamo o svemu pa i o tome. To je stvar, koju ja trebam predložiti, a Upravni odbor odobriti – kaže Skroče.
Danas su se poprilično proširile glasine, koje govore da bi Bujanu sutrašnja utakmica u Belgiji mogla biti posljednja na klupi Zadra, a kao mogući (privremeni?) nasljednici spominju se sadašnji pomoćnik Ivan Barančić i čovjek, koji se već više puta našao u krugu potencijalnih kandidata, Ivan Sunara. No, barem u Zadru ne bi trebao biti problem pronaći kvalitetnog trenera. Košarkaških mudraca ima na svakom kantunu. Ako je to najveći problem, onda bi Zadru uskoro trebalo zasjati sunce.
Jedna pobjeda nedovoljna
Što se završnice NLB lige tiče, situacija je teška, ali je računica vrlo jasna.
– Jednostavno, vremena je malo. Jedino je dobro što nam Zvezdini rezultati idu na ruku, jer ni oni ne mogu nikoga dobiti. Mislim da nam neće biti dovoljna jedna pobjeda, jer će Zvezda sigurno pobijediti Širokog. A protiv Olimpije će dosta ovisiti o tome, koliko će Olimpiji značiti ta utakmica. Mi imamo dvije utakmice kući i gospodari smo svoje sudbine. Igre ne sugeriraju ništa dobro. Jedno vrijeme smo se digli, protiv Igokee i na završnici kupa, a sada smo opet došli u stanje, koje nam ništa ne garantira.
Sljedeće pitanje bilo je o učinku Branimira Longina.
– Longin nije zadovoljio. Imao je samo jednu vrlo dobru utakmicu protiv Radničkog u Kragujevcu, koju smo nažalost izgubili, a trebali smo bolje proći i jednu prosječnu kod kuće. Međutim, procjena je da je on pozitivac u svlačionici i dobro trenira. Imao je solidnu karijeru i procijenili smo da ostane s nama do kraja, baš zbog tog iskustva. Žao mi je što na utakmicama ne daje ništa, jer na treningu izgleda mnogo bolje. On nije doveden kao pojačanje, ali trener očekuje da u preostalim utakmicama pruži veći doprinos – odgovorio je Skroče i dodao.
– Mnogo njih nije igrački zadovoljilo u prvoj momčadi Zadra. Ako bi na taj način išli analizirati igrača po igrača, vjerujte, ostali bi bez momčadi s kojom bi mogli igrati.
Na kraju, sportski direktor je otklonio mogućnost dolaska pojačanja na centarskoj poziciji.
– To je gotova priča. Imali smo nekih ponuda za igrače na poziciji petice, što nam također jako nedostaje, jer je Bilanu ovo prva sezona i to je preveliki teret za njega. No, jednostavno, novaca nema.  Ima još mnogo utakmica, ali nismo mogli dovesti igrača i unaprijed imati problema s isplatom njegovog ugovora.


 AHMETBAŠIĆ VEĆ PROTIV CIBONE?




Mirza Ahmetbašić, 23-godišnji bek iz BiH, koji je nedavno odradio nekoliko probnih treninga na Višnjiku, te je zadovoljio stručni stožer, trebao bi potpisati dvogodišnji ugovor s KK Zadar.
– Njegov menadžer danas dolazi na razgovor i ako uvjeti budu onakvi, kakve smo usmeno dogovorili, potpisat ćemo ugovor, najvjerojatnije na duži period, također s klauzulom da mi odlučujemo kada ćemo ga raskinuti. Igra na pozicijama jedan i dva i procjena struke je da se radi o potentnom momku, koji je dobar tehničar i šuter. Mislimo da će on biti pojačanje za Zadar. Već smo predali zahtjev za registracijom i ako sve bude u redu, u subotu će protiv Cibone imati pravo igranja – kazao je Skroče.