Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Jedinstvo i snaga u borbi za radnička prava

Autor: Ivana Burica

27.02.2013. 23:00
Jedinstvo i snaga u borbi za radnička prava

Foto: Adam VIDAS



Ovo je skup koji će potvrditi jedinstvo Matice u borbi protiv umanjenja naših prava i odlučnost da se u toj borbi i ustraje. Ujedno će se još jednom i po tko zna koji put odaslati poruka neslaganja s Vladinom politikom stroge štednje, najavljuje Bilan


U povodu 20. godišnjice osnutka Matice hrvatskih sindikata, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu će se 1. ožujka s početkom u 11 sati održati Sabor Matice.
Očekuje se sudjelovanje velikog broja članova Matice, koja trenutačno okuplja više od 64.000 članova udruženih u 10 sindikata – Sindikat hrvatskih učitelja, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja, Sindikat odgoja i obrazovanja Hrvatske, Nezavisni sindikat pravosudne policije RH, Sindikat zaposlenih u pravosuđu, Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara i medicinskih tehničara, Sindikat radnika EX Dubrovačke banke, Nezavisni sindikat bibliotečnih djelatnika Hrvatske, Sindikat radnika, sporta i rekreacije u Hrvatskom mirovinskom osiguranju.
Na svečani Sabor Matice putuju i brojni zadarski članovi sindikata okupljenih u Maticu, a među njima i Jere Bilan, zadarski županijski povjerenik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama.
– Ovo je skup koji će potvrditi jedinstvo Matice u borbi protiv umanjenja naših prava i odlučnost da se u toj borbi i ustraje. Ujedno će se još jednom, i po tko zna koji put, odaslati poruka neslaganja s Vladinom politikom stroge štednje, koja ne dovodi do izlaska iz krize. Ukratko – Sabor Matice poslat će poruku jedinstva, snage i spremnosti u borbi za očuvanje radničkih prava, najavio je Bilan.