Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Najtraženiji savjeti u domeni građanskog i radnog prava

Autor: Ivana Burica

27.02.2013. 23:00
Najtraženiji savjeti u domeni građanskog i radnog prava

Foto: Vedran SITNICA



Najviše slučajeva u svim gradovima bude u domeni građanskog i radnog prava. To su goruće teme. Tim više što građansko pravo obuhvaća jako širok spektar tema, a savjeti iz radnog prava učestalo se traže s obzirom na to da su otkazi, nažalost, postali stvarnost mnogih


Božena Vujica, Ana Kocejić, Maja Glibo i Marina Bartol Hedžet, studentice četvrte godine Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu jučer su u prostoru Multimedijalne dvorane Gradske knjižnice Zadar bile na usluzi građanima nudeći im besplatnu pravnu pomoć.
Riječ je o savjetovanju koje jednom mjesečno, a već šesti put za redom, u nekoliko hrvatskih gradova organizira Pravna klinika Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
– Iz iskustava dosadašnjih savjetovanja možemo reći da najviše slučajeva, i to u svim gradovima, bude u domeni građanskog i radnog prava. Jednostavno su to goruće teme. Tim više što građansko pravo obuhvaća jako širok spektar tema, a savjeti iz radnog prava učestalo se traže s obzirom na aktualnu situaciju u društvu gdje su otkazi nažalost postali stvarnost mnogih. No pojavljuju se i pitanja iz obiteljskog prava, ima i slučajeva raznih vrsta diskriminacije, tu su zatim i prava azilanata, pacijenata, beskućnika i ostalo, nabrojile su studentice.