Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

BURČUL Nije moguće predvidjeti ovakve ishode koji su drastični, radikalni i brutalni za neutralnog promatrača

28.02.2019. 17:22
BURČUL Nije moguće predvidjeti ovakve ishode koji su drastični, radikalni i brutalni za neutralnog promatrača


Nakon sastanka s ministricom Nadom Murganić o događaju u kojem je 54-godišnji otac pobacao svoje četvero djece s balkona na prvom katu obiteljske kuće u Pagu, očitovala se i ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Zadru Vesna Burčul.
– Obitelj je bila u tretmanu i korisnici su nekih naših prava. Vodili su se različiti postupci s njima, a posljednji put 2018. godine. Ali, nikada ništa nije ukazivalo na ovakav mogući ishod, niti je moguće predvidjeti ovakve ishode koji su drastični, radikalni i brutalni za neutralnog promatrača, rekla je Bučul decidirano tvrdeći kako nikada ranije u toj obitelji nasilje nije prijavljivano. Štoviše, kazala je kako je majka i jučer bila u Centru te da je negirala nasilje.
– Majka negira sumnjivo ponašanje i nasilje koje bi bilo sumnja ovako radikalnog i strašnog čina koji se dogodio, ponovila je Bučul izjavivši da nema eksperta koji je mogao nastalu situaciju predvidjeti. Na pitanje o daljnjoj sudbini djece odgovorila je kako treba prvo vidjeti ishod liječenja.
– Zaštita djece svakako ide i to će se napraviti po pravilima struke, zaključno je izjavila Burčul napominjući kako razumije interes javnosti za ovaj nemili događaj, no da o detaljima ne može govoriti zbog zaštite prava i identiteta djece žrtava.