Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Uhićen mladić koji je zapalio slovenski “volvo” prošle godine

Autor: Suzana Bandić

27.03.2009. 23:00
Uhićen mladić koji je zapalio slovenski “volvo” prošle godine

Foto: Filip BRALA



Dejana Validžića policija je uhitila nakon što je ukradenim kombijem skrivio prometnu nesreću u Karinu Donjem, a tijekom kriminalističke obrade kasnije je utvrđeno da je on krivac i za paljevinu “volva” slovenskih registracija u lipnju prošle godine. Isporučen je PU zagrebačkoj koja ga traži zbog izbjegavanja zatvora


Dejan Validžić (26) iz Daruvara, recidivist koji je, osim na području PU zadarske, počinio i cijeli niz kaznenih djela na područjima još dviju policijskih uprava te je tražen zbog izbjegavanja zatvora, jučer je konačno dospio u ruke pravde.
Naime, mladića je u Karinu Donjem uhitila zadarska policija kada je vozeći kombi vozilo marke “iveco daily” skrivio prometnu nesreću na prometnici D-27.
Tijekom očevida policajci su utvrdili da je kombi vozilo u vlasništvu 47-godišnjeg D. Č. iz Benkovca te da ga je Validžić u noći sa srijede na četvrtak ukrao s parkirališta u Ulici žrtava Domovinskog rata u Benkovcu.
No, to nije sve što je ovaj 26-godišnjak skrivio na području PU zadarske.
Naime, policajci su tijekom kriminalističke obrade nad Validžićem utvrdili da je upravo on u ranim jutarnjim satima 29. lipnja 2008. godine u Biogradskoj ulici u Zadru zapalio osobno vozilo marke “volvo” slovenskih nacionalnih oznaka, inače u vlasništvu 24-godišnjeg slovenskog državljanina M. M. koji ga je parkirao uz cestu.
Validžić je najprije “volvo” pokušao staviti u pogon, a kada mu to nije pošlo za rukom, kamenom je razbio prednje vjetrobransko staklo, a potom ga polio zapaljivom tekućinom i zapalio. Izgorjela je unutrašnjost vozila, a tijekom očevida koji je, podsjetimo, trajo cijeli dan u krugu Policijske uprave zadarske, kamo je vozilo tada bilo odvezeno, izuzeti su dijelovi zbog dodatnog vještačenja te je materijalna šteta procijenjena na iznos oko 40 tisuća kuna.
Iako je zadarska policija zaslužna za hvatanje ovog višestrukog prijestupnika, nakon provedene kriminalističke obrade on je, ipak, u petak isporučen zagrebačkoj policiji, a iz razloga jer je za njim bila izdana potjernica zbog izbjegavanja zatvora.