Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Potrebitima vratili osmijeh na lice, ali i vjeru u ljude

28.03.2018. 14:38
Potrebitima vratili osmijeh na lice, ali i vjeru u ljude


Humanitarna akcija "Za ljepši Uskrs svima" Lions kluba Zadar imala je u srijedu svoju završnicu jer su podijeljeni paketi za 18 zadarskih obitelji. Kako je istaknuo dr. Nikša Milić, predsjednik Lions kluba Zadar, već nekoliko godina organizira se humaniatrna akcija ususret Uskrsu, a sve kako bi se barem malo pomoglo onim obiteljima kojima je svaka pomoć dobrodošla.
– Važno je zahvaliti našim donatorima, a to su ove godine tvrtke Cromaris, Mardešić, VELPRO, INKO Centar i Maraska, a ostalo čime smo uspjeli popuniti ove uskrsne pakete kupljeno je novcem koji je prikupljen tijekom humanitarne malonogometne utakmice koja je odigrana prošlog tjedna. Ovom prigodom je prikupljeno 800 kuna, a donirali su ga članovi Lionsa i liječnici sudionici utakmice, kazala je Davorka Mezić, jedna od najaktivnijih članica Lions kluba.
Vrijednost uskrsnih paketa nije zanemariva jer je po svakom članu kućanstva podijeljen kilogram ribe, a uz tradicionalnu šunku, pincu i slatkiše, našlo se u njima i higijenskih potrepština, konzervi i nešto trajnijih proizvoda koji su potrebni za pripremu uskrsnih kolača. Među Zadranima koji su dobili uskrsne pakete Lions kluba Zadar bile su obitelji s više djece, socijalno ugrožene obitelji u kojima ima i bolesnih članova, a popis onih koji su ostvarili pravo na ovu donaciju napravljen je u suradnji s Upravnim odjelom za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Zadra. U svakom slučaju ovaj Uskrs će za 60-ak članova zadarskih obitelji barem malo biti ljepši, što je bio glavni cilj organizatora ove akcije i svih onih koji su se rado njoj priključili i tako nekima od potrebitih vratili osmijeh na lice, ali i vjeru u ljude.