Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Stan mu pliva u fekalijama

27.04.2011. 22:00
Stan mu pliva  u fekalijama


Poznati zadarski  fotograf Mladen Radolović  Mrlja u zadnjih devet dana na  vlastitoj koži uvjerio se u nezainteresiranost današnjeg  sustava za rješavanje problema koji muči običnog čovjeka,  a koje druge previše ne dotiču.  Mrljin stan na Poljani Plokite  3 cijelo vrijeme doslovce pliva  u fekalnim vodama zbog  začepljenih odvodnih cijevi, a  da se nitko se nije previše  pretrgao da se one očiste iako  je Mrlja na više adresa tražio  pomoć.
– Zanimljivo je da nitko nije  zadužen da nešto poduzme.  Ni odvodnja, ni sanitarna inspekcija, ni Zadar stan, ni policija. Ja cijelo vrijeme spavam  kod prijatelja jer u stan ne  mogu ući od smrada, kaže Mrlja i za nastalu situaciju najviše  okrivljuje svog prvog susjeda.
– Od svih susjeda na svijetu  mene je morao dopasti najgori. Kada sam vidio da nitko  ne reagira zvao sam majstora  Lisicu. Šaht do kojeg treba  doći se nalazi u zajedničkim  prostorijama ispod mog stana.  Njih koristi predsjednik  kućnog savjeta i moj prvi susjed Hromin i on mi ne da ući u  njih. U subotu sam došao s  majstorom, ali Hrominova supruga nam nije htjela dati  ključ i nismo mogli doći do  šahta.
Naizgled lako rješivi problem tako se za Mrlju pretvorio u noćnu moru. Cijela  situacija zakuhala je kada se  obratio medijima kako bi iznio svoj problem u javnost.  Predsjednik kućnog savjeta u  tom je trenutku izašao iz svog  stana, napadajući Radolovića  i prijeteći mu kako će zvati  inspekciju da ga izbaci na ulicu. Cijela situacija je bila na  rubu fizičkog sukoba do čega  nije došlo zahvaljujući Mrljinoj sabranosti. Hromin je čak  priznao kako je ženi rekao da  ne da Mrlji ključeve od zajedničke prostorije.
U Zadar stanu nisu željeli  komentirati cijeli slučaj.