Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pripadnici Hrvatske vojske darivali krv u Zemuniku

28.04.2020. 14:03


Pripadnici postrojbi Hrvatske vojske iz vojarne »Pukovnik Mirko Vukušić« u Zemuniku Donjem uključili su se u ponedjeljak u humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi.
Naime, brojni pripadnici Hrvatske vojske u vojarnama diljem Hrvatske sudjelovali su u humanitarnoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi kako bi u ovim izvanrednim prilikama zbog pandemije koronavirusa i na ovaj način pružili pomoć onima kojima je to potrebno.
Zapovjednik 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadir Željko Ninić istaknuo je kako je ovo iznad svega human čin kojim Hrvatska vojska potvrđuje povezanost s hrvatskim narodom.
»Svaka doza prikupljene krvi je dragocjena i može značiti spašeni život te smo pozvani biti solidarni, a posebno u ovim vremenima kada svakodnevno svjedočimo humanim djelima. Ovo je naš doprinos i kap dobrote za ljude u potrebi«, poručio je brigadir Ninić.
Uz pripadnike zrakoplovnih postrojbi 93. krila i Središta za obuku HRZ-a »Rudolf Perešin«, akciji su se priključili i djelatnici Pukovnije protuzračne obrane te ustrojbene cjeline Hrvatskog vojnog učilišta »Dr. Franjo Tuđman«, Zapovjedništva za potporu, Pukovnije vojne policije i Središnjice komunikacijsko-informacijskih sustava.
Akcija darivanja krvi organizira se duži niz godina, a aktivno je uključeno više od 150 stalnih darivatelja, koji se u prosjeku tri puta godišnje odazivaju ovoj humanitarnoj akciji.
I ova akcija dobrovoljnog darivanja krvi organizirana je u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar te gradskim društvom Crvenog križa Zadar.
Također, u suradnji sa Zavodima za transfuzijsku medicinu organizirana je ova posebna akcija dobrovoljnog darivanja krvi u vojarnama u Zagrebu, Vinkovcima, Kninu, Petrinji i u Splitu.