Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Sudar bivših prvaka te branitelja naslova i debitanata

28.04.2021. 07:20


Danas i sutra (četvrtak) na rasporedu su u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku četvrtfinalne utakmice UEFA-ine Lige prvaka u futsalu koje će ujedno biti i povijesne što se tiče ovog natjecanja. Završni turnir koji traje do 3. svibnja predstavit će osam, ne kao dosad četiri momčadi, a razlog tom proširenju leži u ovogodišnjem racionaliziranom formatu natjecanja. Nokaut turnir sadrži šest bivših prvaka, od kojih će se dvoje danas naći u međusobnom četvrtfinalnom dvoboju.


Susret bivših prvaka
Susret Kairat Almatya i Benfice će biti premijera zadarske zavšnice Lige prvaka. Obje će momčadi računati u ovom dvoboju na svoje ključne igrače koji su prošlog ljeta zamijenili klubove. Fernandinho je sada u Kairatu, nakon što je u karijeri postigao više od 100 golova za Benficu dok je iranska zvijezda Hossein Tayebi iz Almatyja otišla prema Lisabonu. Kairat je bez rumunjskog internacionalca Savia Valadaresa, koji bi bi se mogao vratiti u sastav ako mu se kolege probiju do polufinala. Nakon bivših prvaka na parket Krešine dvorane će istrčati branitelj naslova Barça koja će ukrstiti koplja s debitantom na završnici, momčadi Doboveca. Prošlo je malo više od šest mjeseci otkako je Barça pobijedila u odgođenom finalu 2020. godine u svojstvu domaćina. Želja im je i u Zadru stići do ukupno trećeg naslova, ali iza njih je jedna nestabilna sezona kojoj svakako nije pomogla dugotrajna ozljeda nadahnutog Sergia Lozana dok im je vratar Miquel Feixas također suočen s ozljedom bedara. U četvrtfinalu će morati preskočiti prvu slovensku momčad koja je uspjela doći do završnice, s hrvatskim štihom u liku Vedrana Matoševića, Luke Perića i Tihomira Novaka, te trenera Kujtima Morine.


Repriza finala iz 2016.
Četvrtak je rezerviran za preostala četiri sudionika. Rekordni petostruki pobjednik Inter FS otvorit će sutrašnji program protiv takmaca iz finala 2016. godine, Ugrom Yurgorsk. Prošlo je pet godina otkada su ruski debitanti iznenadili Intera s 4-3 u finalu u Guadalajari i sigurno će se Španjolci htjeti revanširati. Od tada je Inter dodao još dva naslova u svoju kolekciju, a u prilog im sigurno ide što su prethodnih tjedana pobijedili Barçu u dva finala, španjolskog Kupa i Superkupa. Uz Ugru, ruske nade za naslov zastupat će KPRF koji se u zadnjem sutrašnjem četvrtfinalnom dvoboju sastaje s prvakom iz 2019. godine Sportingom koji je tada osvojio prvu rebrendiranu UEFA-inu malonogometnu Ligu prvaka. Sporting ima istu jezgru koja je trijumfirala u Almatyju prije dvije godine. Nedostaje im ozlijeđeni Cardinal, ali im je zato veliki oslonac tinejdžer Zicky Té, izdanak Sportingove akademije. KPRF, koji ipak nije izgubio europsku utakmicu osim nakon izvođenja kaznenih udaraca, pokazao je mentalnu otpornost minulog mjeseca u dvostrukom obračunu s Ugrom u ruskoj ligi kada su izgubili u prvoj s 10-2, a sljedeći dan pobijedili 6-1.




RASPORED ČETVRTFINALA


Danas
Kairat Almaty – Benfica, 15 sati
Barça – Dobovec, 20 sati


Sutra
Inter FS – Ugra Yugorsk, 15 sati
Sporting CP – KPRF, 20 sati