Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

U Kolanu žele graditi dječji vrtić i sportsku dvoranu

28.04.2021. 10:15


U sklopu posjete otoku Pagu zadarski župan Božidar Longin posjetio je i općinu Kolan gdje se sastao s načelnikom te općine Marinom Pernjakom. Obišli su zemljište na kojem se planira izgradnja dječjeg vrtića i manje športske dvorane koju bi koristila i djeca nižih razreda osnovne škole koja se nalazi u blizini.
Kako je rekao načelnik Pernjak, Općina Kolan kupila je ovo zemljište 2018. godine, postoji idejno rješenje, no do sada izgradnja nije bila moguća zbog ograničenja u prostornom planu. Ukoliko izmjene i dopune plana budu donesene, bit će izgrađen vrtić kapaciteta do 50 djece i mala sportska dvorana. Izgradnju bi financirala Općina u suradnji sa Županijom i resornim ministarstvima. U Kolanu nema dječjeg vrtića, a nešto manje od 40 djece pohađa dječje vrtiće u Pagu i Novalji, pa je potreba za ovakvim objektom zaista velika. U blizini spomenutog zemljišta postoji područna osnovna škola koju pohađa 50-ak djece.
Župan Božidar Longin pružio je punu podršku ovom velikom općinskom projektu kojem će Županija pridonijeti na način da će financirati izgradnju dječjeg igrališta.
U Mandrama je župan u pratnji suradnika obišao lokaciju za izgradnju lukobrana. Ovaj projekt je pred dobivanjem lokacijske dozvole, prošla je studija utjecaja na okoliš, no neizglasavanjem općinskog proračuna projekt do sada nije realiziran. Izgradnjom lukobrana u luci Mandre i novim pontonima kapacitet luke proširit će se za 40 novih vezova. Projekt će se realizirati u suradnji sa Županijskom lučkom upravom koja je i do sada investirala u novu javnu rasvjetu, u nove ograde i u novu rivu tj. operativni dio luke.
– Sve ovo bit će ostvarivo nastavi li se kontinuitet vlasti kako na razini županije, tako i na općinskoj razini, jer svi projekti kada započnu s realizacijom treba im nekoliko godina do konačne realizacije, rekao je župan Božidar Longin.