Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Višnjik domaćin, Zadar 1952 finalist

28.05.2018. 14:00
Višnjik domaćin,  Zadar 1952  finalist


Zatvoreno plivalište Višnjik ugostit će od 7. do 10. lipnja finaliste kupa RH u vaterpolu za mlađe juniore. Iako kvalifikacije još traju,  izvjesno je da će sudionici turnira biti i mlađi juniori VK Zadra 1952. Također je izvjesno da će se Zadrani plasirati na pet od šest finalnih turnira  kupa za mlađe kategorije. Rame uz rame s najboljim hrvatskim klubovima, redom prvoligašima.
– Još prije koju godinu to je za nas bio sanak pusti, a danas je sportska  stvarnost. Juniori su nakon pet kola upisali četiri pobjede i jedan poraz te  već sada možemo reći da smo osigurali finalni turnir. Mlađi juniori imaju šest pobjeda i jedan poraz te još samo jednu utakmicu do kraja kvalifikacija. Kadeti su također na najboljem putu da potvrde vizu za završni  turnir. Nama tek predstoje kvalifikacije, ali svojom kvalitetom spadamo  u sami vrh tako da nema nikakve sumnje da ćemo na Kantridi u srpnju  pokušati doći do medalje koja nam je prije mjesec dana u završnici PH  izmaknula za samo jedan gol, rekao je prvi trener kluba Goran Jovančević.
Završetak seniorske sezone ne znači i kraj rada u VK Zadru 1952. U  pravilu se tada kreće u brušenje forme za finalne turnire i rad s mladima.  Rad se itekako vidi u najtrofejnijem hrvatskom momčadskom sportu u  srazu s takvim veličinama koje kasnije postaju najbolji svjetski vaterpolisti.
– Danas u reprezentativnim selekcijama imamo 12 igrača iz našeg kluba i to u zemlji svjetskih prvaka i olimpijskih pobjednika. U kalendaru  natjecanja praktički nema slobodnog dana i vikenda, ali to svi u klubu sa  zadovoljstvom prihvaćaju, djeca i pogotovo roditelji koji su velika potpora u ostvarivanju rezultata. Njihova uloga je vrlo značajna. Velika potpora klubu je i Grad Zadar, športska zajednica i sponzori kojih na veliku  žalost ima manje nego što bi mi htjeli. To dovodi do situacije da rezultati  u klubu zadaju glavobolje onima koji se brinu da kalendar natjecanja  odradimo do kraja jer se bez sredstava na žalost ne može ići prema naprijed, rekao je Jovančević naglasivši kako već sada, Zadru 1952 stižu  najave za ljetne pripreme mnogih europskih klubova.


Kvalifikacije – Kup RH za mlađe juniore, 9. kolo
ZADAR 1952 7
OVK POŠK 4
(1:0, 2:2, 3:2, 1:0)
ZADAR – Plivalište Višnjik, gledatelja 300, suci Rogić iz Zadra i Štampalija iz Šibenika.
ZADAR 1952: Zdrilić, Mrvičić, Eleršek, Frakić, Škaro 3, Škifić,  Donđivić, Cicero 1, Erstić 1, Stanić, Martinović 2, Dellavia, Bajić, Vrbnjak, trener Goran Jovančević.
OVK POŠK: Jonjić, Radan, Maravić, Milas, Čondić 2, Gracin, Primorac, Pavić, Butić, Prižmić 2, Žurić, Bralić, Jurić, trener Jakša Buljan.
Mateo Škaro prelomio je utakmicu u posljednjoj četvrtini kada je Zadar 1952 pobjegao odličnim POŠK-ovcima na 6:4.