Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadranka (23) rođacima s kojima se svađa već nekoliko mjeseci potpalila automobile

28.05.2018. 11:58
Zadranka (23) rođacima s kojima se svađa već nekoliko mjeseci potpalila automobile


Obiteljske razmirice često znaju biti vatrene, a ponekad kulminiraju i pravim požarom. Zadarska policija dovršila je kriminalističko istraživanje protiv 23-godišnjakinje koja je rođacima zapaljivom tekućinom potpalila automobile.
– Nju se sumnjiči da je u noći s petka na subotu oko 3 sata u Ulici Josipa Jovića u Zadru, podmetnula požar na audiju i opelu u vlasništvu 46-godišnjaka, a koje su vozili on i njegova supruga. Materijalna šteta je više desetaka tisuća kuna, a ona je uz kaznenu prijavu privedena županijskom državnom odvjetniku u Zadru, rekao je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan.
Iako će motiv utvrđivati županijski državni odvjetnik, policija je utvrdila da je požar izazvan namjerno zapaljivom tekućinom, a mlada Zadranka u srodstvu je s osobama koje je u ovom slučaju oštetila. Ona je uhićena u subotu ujutro nakon što se skrivala, a iako je odbila alkotest, voditelj Službe za kriminalistička istraživanja Bore Mršić rekao je kako se sumnja da je bila pod utjecajem opojnih sredstava. Inače, kako su potvrdili u policiji i privedena djevojka, ali i muškarac koji je u ovom slučaju žrtva stari su policijski znanci, ona zbog oštećenja tuđe stvari i remećenja javnog reda i mira, a on po nanošenju teških tjelesnih povreda i također remećenju javnog reda i mira.
Kako se moglo čuti, vikend paljevina kulminacija je višemjesečnog sukoba.