Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Volonteri oplemenili okoliš Doma za odgoj djece i mladeži

28.05.2019. 15:04
Volonteri oplemenili okoliš Doma za odgoj djece i mladeži


Od 22. do 25. svibnja trajala je manifestacija "Hrvatska volontira" koja je i ove godine okupila brojne pojedince i organizacije, a sve s ciljem izgradnje bolje i snažnije zajednice. Upravo to naglašava i tema ovogodišnje, devete po redu, manifestacije koja glasi "Volontiramo = gradimo zajednicu u kakvoj želimo živjeti", a u koju se uključio i Zadar.
Hrvatski centar za razvoj volonterstva, regionalni i lokalni volonterski centri te brojne organizacije koje uključuju volontere i ove godine pružili su priliku građanima da se uključe u volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima. Organizatori su poručili kako se putem manifestacije nastoji ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.
– Volontiranjem utječemo i doprinosimo stvaranju humanije i aktivnije zajednice te sretnijeg i zdravijeg društva koje prihvaća, uključuje i cijeni različitosti među svojim pripadnicima. Kroz volontiranje društvo u cjelini raste i obogaćuje se. Osim toga, brojna znanstvena istraživanja potvrđuju da nas volontiranje čini sretnijima, zdravijima i snažnijima, poručili su iz Hrvatskog centra za razvoj volonterstva, te mnogih regionalnih i lokalnih volonterskih centara koji su ove godine bili uključeni u manifestaciju.
Volonterski centar Zadar je organizirao dvije volonterske akcije, akciju "Oplemenjivanja prostora korisnika Doma za odgoj djece i mladeži Zadar" koja se održala 23. svibnja i "Posudi i/ili doniraj" s ciljem  promocije rada Posudionice medicinskih pomagala koja se održala na Forumu 24. svibnja.
Akcija oplemenjivanja dvorišta Doma okupila je 30-tak volontera/ki, zaposlenika/ca i korisnika Doma. Sudjelovali su učenici i učenice Medicinske škole Ante Kuzmanića te Prirodoslovno-grafičke škole Zadar s nastavnicom Anamarijom Ivković, koji su sve to zabilježili svojim objektivom. Učenici su posadili cvijeće na balkonima i uredili zelenilo oko Doma.
– Na ovaj način smo htjeli oplemeniti prostor u Domu i oko njega, što smo zajedničkim trudom i radom i uspjeli te se pritom i lijepo družili uz prigodan domjenak, poručili su učenici. (K.Be)