Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Manifestacijama do afirmacije Karina Donjeg

27.06.2011. 22:00
Manifestacijama do afirmacije Karina Donjeg


U  sklopu obilježavanja Dana grada Benkovca, u  Karinu Donjem održan  je tradicionalni ljetni  karneval kojim se ujedno označava i početak  turističke sezone u ovome slikovitom mjestu na  ušću Karišnice u Karinsko more.
– Već je tradicionalno  kao i svake godine da  Turistička zajednica  Grada Benkovca daruje  mještanima i gostima  Karina Donjeg ovaj ljetni karneval na kojem  sudjeluju skupine iz  čitave Zadarske županije. Na taj način, također, obilježavamo i  početak turističke sezone, kazao nam je direktor Turističke zajednice Grada Benkovca  Vanja Čvrljak koji je istaknuo:
– Svake godine manifestacija je sve bolje  organizirana i medijski  popraćena. Karin Donji  je mjesto koje turisti tek  pomalo otkrivaju, a ima  velike potencijale jer tu  se susreću more, rijeka,  planina, sve je tu, tako  da ja vjerujem da će  zahvaljujući i ovim akcijama moći afirmirati,  naglasio je Čvrljak.
Za gastronomski  ugođaj pobrinuli su se  članovi ŠRD “Sipa” iz  Benkovca koji su pripremali ribu, a žitelje  Karina Donjeg i njihove  goste već tradicionalno  zabavlja na ovom karnevalu tamburaški sastav “Kočije” iz Valpova  koji je dan prije, također tradicionalno,  svirao na ravnokotarskoj fišijadi.