Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Dugi otok proglašen čudesnim draguljem Mediterana!

28.06.2019. 10:51
Dugi otok  proglašen  čudesnim  draguljem  Mediterana!


Kako su već prenijeli mnogi portali, ugledni francuski  turistički izdavač Le guide du Routard na svojoj je internetskoj stranici  Routard.com (koja godišnje ima i do 1,8 milijuna posjetitelja) proglasio  Dugi otok čudesnim draguljem Mediterana kojeg svakako treba posjetiti  prije nego što doživi nalet masovnog turizma.
Ispod objavljene reportaže, u stotinama komentara može se iščitati  oduševljenje čitatelja, ljubitelja netaknute prirode i autentičnih iskustava, koji su zahvaljujući ovom francuskom portalu najavili posjet ovom  otoku zadarskog arhipelaga.
Detaljno opisujući prirodne ljepote, vegetaciju, reljef, nacionalni park  Telašćicu, kristalno čisto more i uvale i grebene, Routard.com je napisao  da je Dugi otok “idealno mjesto za razvoj održivog turizma u skladu s  prirodom koje vas neodoljivo mami da dođete i provedete odmor kao  Robinson Crusoe”.
Autori članka oduševljeni su dugootočnim naseljima, načinom života  lokalnog stanovništva koje živi u potpunom skladu s prirodom i njeguje  svoju tradiciju (ribolov, uzgoj vinove loze, maslina, proizvodnju ulja i  stočarstva) i činjenicom da turizam i potreba za zaradom još uvijek nisu  izobličili lokalni život i prirodu (što se još rijetko gdje može sresti).
Također, ovaj najutjecajniji francuski turistički portal s oduševljenjem  piše kako se na otoku nude lokalni proizvodi proizvedeni i pripremljeni  na otoku te kako lokalne vlasti ograničavaju izgradnju većih hotela, kao i  broj plovila koja mogu pristati u dugootočne luke.