Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nada i Zadarske mažoretkinje upozorile na rastući problem ovisnosti među mladima

28.06.2021. 08:45


Ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama, zbog koronavirusa nešto je drugačije od dosadašnjih.
Građana je bilo manje, što zbog ljetne vrućine, što zbog mjera predloženih od strane Stožera.
– Proveli smo vrijeme s mladim jer mažoretkinjama koje svojom pojavom, plesom kao i pozitivnom energijom koju šire oko sebe, šalju poruku vršnjacima da život može biti lijep i bez droge, izjavila je Ivanka Matulić, predsjednica Nade, udruge za suzbijanje zloupotreba droga i pomoći obitelji ovisnika, dodajući kako su dijelili edukativne materijale, brošure, letke i majice.
– Glavni cilj ovog obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv droge je podsjetiti javnost da droga postoji, da je među nama i da se svakoj obitelji ova pošast može dogoditi, istaknula je Matulić.
Članovi udruge Nada zajedno su s mažoretkinjama nudili promo materijale i kemijske olovke s porukom. Neki građani rado su participirali u razgovoru o ovom problemu današnjice. Kako doznajemo, građani se Udruzi javljaju uglavnom tražeći pomoć i savjet za svoje najbliže koji se susreću s ovim izazovima.
– Drago mi je da surađujemo s udrugom Nada. Volimo pomoći koliko možemo svim udrugama. Osobno sam voljna saslušati roditelje i njihovu djecu i biti od pomoći koliko mogu, kazala je Željka Vitlov koja sa svojim Zadarskim mažoretkinjama daje punu podršku borbi protiv droge.
Droga je cirkularni društveni problem današnjice – ubojica života, aktivno i pasivno. Što društvo može poduzeti kako bi ovaj problem postao makar manji? Slogan: »Reci sportu DA, reci drogi NE!« samo je jedan od načina promocije zdravog života.
– Poruka bi bila da smo svjesni da droge, nažalost, ima sve više. Mladi su nezadovoljni, neispunjeni, nemaju onu lijepu mladost koju smo mi imali te bježe u ovisnost. To svakako nije opravdanje za uzimanje opijata, ali mislim da svi mi kao cjelokupna javnost, ustanove, moramo poraditi na oblikovanju i formiranju sadržaja koji mogu i moraju ispuniti mladost kako bi ovisnosti bilo manje, apelirala je Matulić.