Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Petar Marić potpisao na jednu sezonu za KK Zadar

28.07.2018. 11:31
Petar Marić potpisao na jednu sezonu za KK Zadar


Prvo ovosezonsko pojačanje pristiglo je u Krešin dom. Na jednu sezonu potpisao je 30-godišni Zadranin, Petar Marić. Zanimljivo da  u svojoj već podužoj karijeri  nije igrao za seniore Zadra, a branio je boje  dva zadarska kluba Voštarnice i Sonik-Puntamike, te Zagreb, Vajdu,  Kvarner, Cibonu dok je najdublji trag ostavio u Zaboku gdje je proveo  četiri sezone i bio kapetan momčadi. Poveznica s klubom s Višnjika je  pretkadetska selekcija pod vodstvom Rudija Tičine koje je bio član još  davne 2003. godine.
 – Nakon 15 godina uspio sam doći u najdraži klub. Iako sam išao zaobilaznim putem nikad nije kasno, a osjećaj je fenomenalan. Do sada sam  uvijek dolazio kao gost, ali su reakcije bile pozitivne, pogotovo posljednji  put kad sam u veljači sa Zabokom igrao Kup "Krešimira Ćosića" na  Višnjiku.
Marić je definitivno upao u oči pratiteljima domaćih košarkaških zbivanja stabilnim i kvalitetnim igrama u dresu Zaboka.   
– Nadam se da sam svojim igrama posebno prošle sezone pokazao da  sam sposoban igrati i u većem klubu i u jačoj ligi kao što je ABA. Ono što  mogu obećati jest da ću uvijek davati svoj maksimum. Znam kakav je  klub Zadar i kakva je atmosfera u gradu što se tiče košarke tako da će mi i  to biti motiv više da pokažem koliko vrijedim. Jedva čekam da se skupi  momčad  i započnu pripreme – kazao je Marić.


Izdržljiv, dobrog šuta i obrane


Petar Marić je prošlu sezonu u Zaboku bio jedan od nositelja igre sa drugim najboljim valorizacijskim učinkom u momčadi od 12.1 indeksnih poena. Igrao je ukupno 25 utakmica te provodio najviše minuta na parketu, čak 31 u prosjeku. Šuterski  je odradio sezonu više nego solidno ubacujući 12.3 poena, uz šut za dvicu od 58%  dok je za tricu imao također solidnih 33%. Borbenost je pokazao pod obručima sa  ukupno 4.3 skoka, dok je nevjerojatan podatak o 1.3 blokade po utakmici što je zavidan uspjeh s obzirom da je visok  196 cm. Aleš Pipan će u njemu dobiti igrača koji  može pokrivati pozicije beka šutera i niskog krila, a pokazao je da će svojim fizičkim  predispozicijama itekako biti koristan u oba pravca.