Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Preko svih Fažanka do titule

28.07.2021. 07:12


Dramatično finale obilježilo je završnicu 20. malonogometnog turnira Pojonsko srce. Tako je na Sportskom centru Sv. Petar Babac završeno još jedno, ovaj put i jubilarno izdanje najpoznatijeg otočnog tunira, koji je izdržao sve nedaće i u organizaciji Udruge mladeži Pojonsko srce traje već puna dva desetljeća. Okrugla obljetnica ove je godine obilježena i bogatom lutrijom u kojoj je glavnu nagradu, automobil Škodu Fabiju osvojio Gabriel Radovanić. Njegov je pobjednički kupon izvučen iz betonske miješalice u kojoj se našlo na tisuće nagradnih kupona, a koja je ujedno bila i druga najvrjednija nagrada. Organiziran je i veliki vatromet, iz Sali je stigla Tovareća mužika, odaziv publike je bio sjajan, tako da se i ovogodišnje izdanje pretvorilo u veliku otočnu sportsko – zabavnu feštu na igralištu s kojeg svaka samo malo jače ispucana lopta leti u more. Novost je i da su se ovogodišnja završnica, odnosno polufinale, finale i utakmica za treće mjesto mogli pratiti u izravnom prijenosu koji je trajao punih pet sati.
Kad je riječ o onome što se događalo na završnoj večeri nakon čudesne rotacije lopte, koja je 2019. donijela Poljani pobjedu iz šesteraca (video je putem društvenih mreža postao pravi hit), i ove godine finale je donijelo puno neizvjesnosti, a na kraju je pobjednički pehar i pet tisuća kuna osvojila momčad Fažanka tours. Činilo se da Fažanka ima otvoren put prema pobjedi nakon što je vodila 7:2, ali je Preko preko Marinka Šamije u posljednjim sekundama uspjelo doći do 7:7, pa su pobjednika odlučivali šesterci. U prvoj seriji šesteraca udarac Mauricija Lucina obranio je Jakov Pinčić, vratar Fanžanke, a budući da su njegovi suigrači bili precizni sva tri puta bilo je to dovoljno za prvo mjesto. Na putu do prvog mjesta Fažanka je u četvrtfinalu izbacila Kali, lanjske pobjednike. Drugoplasirani Prečani su osvojili tri tisuće kuna, treći Puntamičani su dobili tisuću i pol kuna dok je četvrtoplasirana HU A. Jurjević dobila tisuću kuna. Četiri najbolje momčadi uz novčane nagrade, dobili su pehare i medalje. Od 18. do 24. srpnja na turniru je sudjelovalo 29. momčadi, a za razliku od prethodnih godina ovaj put se nije u skupinama nego klasičnim kup sistemom, na ispadanje.


Finale


FAŽANKA TOURS 10 (7) – PREKO 9 (7)
FAŽANKA TOURS: Josip Tikulin Josip Iveljić, David Medvidović, Domagoj Miletić, Marko Ivančić, Luka Kresović. Luka Gavran, Bruno Orlović, Mario Pedišić, Jakov Pinčić.
PREKO: Mauricio Lucin, Sebastian Košta, Luka Stipanov, Filip Vukičević, Dino Parać, Ante Dujmović, Marinko Šamija.




Za treće mjesto


PUNTAMIKA 5 – HU A. JURJEVIĆ 1
PUNTAMIKA: Marino Milin, Đani Milin, Antonio Tomljanović, Ante Renić, Dino Škibola, Paulo Dunić, Šime Mičić, Nino Vukoša, Tomislav Brkić, Filip Anić.
HUMANITARNA UDRUGA ANTONIO JURJEVIĆ: Stipe Čulina, Stipe Pinčić, Vice Genda, Denis Remšak, Roko Jurac, Martin Škoda.
Polufinale: Fažanka tours – Puntamika 5:3 (3:3), Preko – HU Antonio Jurjević 6:5 (3:3). Četvrtfinale: Puntamika – Omerta 5:1, Fažanka tours – Kali 6:4, Preko – Dobropoljana 3:0, HU A. Jurjević – Diadora Hype bar 4:3 (2:2).


Najbolji


Igrač: Josip Iveljić (Fažanka tours)


Strijelac: Mauricio Lucin (Preko)
Vratar: Dino Parać (Preko)


Pojonsko srce 2021.


1. mjesto: Fažanka tours 5.000 kuna
2. mjesto: Preko 3.000 kuna
3. mjesto: Puntamika 1.500 kuna
4. mjesto: HU A. Jurjević 1.000 kuna
Fair play: De Loro Pašman