Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Suradnja vijećnika Nezavisne liste Ivice Žuvele i Domovinskog pokreta

28.07.2021. 12:38


Klub vijećnika izabranih s liste grupe birača dr. Ivica Žuvela održali su press konferenciju u službenim prostorijama dr. Ivica Žuvela. Povod je bio predstavljanje proširenja Kluba grupe birača dr. Ivica Žuvela te predstavljanje dosadašnjih skupštinskih aktivnosti i inicijativa. Na press konferenciji je uz Ivicu Žuvelu govorio potpredsjednik skupštine Zadarske županije Davor Čerkuč te predstavnici Domovinskog pokreta, Nenad Klarić i Angelo Žilić koji su se pridružili Klubu vijećnika.


Nije formalna koalicija
– Tijekom zajedničkih dogovora i priprema za Županijsku skupštinu shvatili smo da s kolegama iz Domovinskog pokreta imamo dosta dodirnih točaka, poglavito što se tiče lokalne politike. Ovo nije formalna koalicija već tehnička odluka kojim bi kolegama iz Domovinskog pokreta osigurali sve prednosti koje Klub ima, a koje oni kao dva vijećnika nisu imali. Stoga smo im ponudili suradnju i na obostrano zadovoljstvo sad surađujemo, rekao je Žuvela koji će i dalje obnašati ulogu predsjednika Kluba, a sve izjave, doznajemo, bit će usuglašene unutar Kluba i predstavljat će zajednički stav. Žuvela je naglasio i kako nema ideoloških priklanjanja već je ovo suradnja koja će, kako navodi, omogućiti konkretnija i bolja rješenja za buduće djelovanje.
– S ova dva vijećnika dobili smo dvije kvalitetne osobe, jedan agronom i jedan ekonom mogu pomoći činjenici da mi kao Klub izlazimo s konkretnim rješenjima, ne za dobrobit Nezavisne liste ili Domovinskog pokreta već za dobrobit rada cijele Skupštine i naravno žitelja županije, rekao je Žuvela.


Politika stvar kompromisa
I Domovinski pokret zadovoljan je suradnjom, a kako naglašavaju do nje nije došlo radi dobrobiti pojedinca već radi većeg cilja.
– Izuzetna nam je čast što nam je netko pružio priliku da predstavimo svoje ideje i svoj program, rekao je Nenad Klarić ističući kako su u vijeću zbog svojih birača te u Skupštini ne žele biti samo pasivni promatrači već žele na nešto i utjecati.
– Nadam se da će ova suradnja biti uspješna i da će nam omogućiti da program dođe do onih kojima je namijenjen, rekao je Klarić. S njime se složio i drugi vijećnik Domovinskog pokreta Angelo Žilić ponavljajući kako ovo nije koalicija već suradnja.
– U klub smo ušli jer od početka govorimo kako ne želimo sjediti sa strane već želimo nešto promijeniti, ne samo u Zadru već i u županiji. Bitno je napomenuti kako ovo nije koalicijska suradnja, ništa nismo ispregovarali. U Klub smo ušli na poziv Nezavisne liste i ovime nitko od nas ništa ne dobiva, rekao je Žilić ističući kako je politika stvar kompromisa.
Na konferenciji su se još osvrnuli i na sjednicu županijske skupštine održanoj u ponedjeljak, 26. srpnja, a najveća zamjerka vijećnika bila je na nedostatak vremena za pripremu, s obzirom da je opsežan materijal, kako navode, dobiven samo šest dana prije Sjednice.