Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Uz prijetnju nožem, od 25-godišnjaka otuđio oko 150 kuna

28.07.2021. 09:25


Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.
Naime, od njega je jučer tijekom kriminalističkog istraživanja oduzeto 8 staklenki u kojima se nalazilo ukupno oko 272 grama marihuane. Protiv 48-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.


Razbojništvo
Policijski službenici kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 21 godinu kojeg se sumnjiči da je u ponedjeljak 26. srpnja u 03.25 sati na Obali kralja Petra Krešimira u Zadru uz prijetnju nožem, od 25-godišnjaka otuđio oko 150,00 kuna.
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 21-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske te se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Razbojništvo.


Imovinski kriminalitet
Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjom hrvatskom državljankom, koju se sumnjiči za teške krađe i krađe.
Naime, sumnjiči ju se da je na Obali kneza Trpimira u Zadru u dva navrata, u mjesecu svibnju i srpnju prošle godine, provalila u kuću 93-godišnjeg vlasnika, odakle je otuđila novac piće i suhomesnate proizvode.
Nadalje, sumnjiči ju se da je u rujnu iz iste kuće otuđila novčanik, piće i suhomesnate proizvode, a da je u lipnju 2019.godine na Polačišću otuđila naočale 51-godišnje vlasnice. Protiv 40-godišnjakinje je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog teških krađa i krađa.