Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Sukošanski humanitarci idu na dvodnevni izlet

Autor: Velimir Brkić

27.08.2008. 22:00
Sukošanski humanitarci idu na dvodnevni izlet

Foto: Velimir BRKIĆ



Krv je lijek i dar i bez nje nema života, a vi ste oni koji su zaslužni što su mnogobrojni životi spašeni, rekao je Pavić
Nastavljajući s organiziranjem i prikupljanjem potrebnih doza krvi, Općinsko društvo Crvenog križa aktiv DDK-a Sukošan, u suradnji s Odjelom za transfuziju Opće bolnice Zadar, organiziralo je drugu od tri ovogodišnje akcije dobrovoljnog darivanja krvi za stanovnike sukošanskog kraja. Unatoč nesnosnim ljetnim temperaturama, akciji, održanoj u Osnovnoj školi, odazvalo se 57 darivatelja krvi, prikupivši 46 doza krvi. Glavni operativac i organizator ove humane akcije, Ljubo Pavić, koji je i sam darivatelj krvi, zahvalio je na potpori Općini Sukošan, Turističkoj zajednici, sponzorima i aktivistima, a nazočnim darivateljima odao priznanje za istaknutu plemenitost u darivanju krvi.
– Krv je lijek i dar i bez nje nema života, a vi ste oni koji su zaslužni što su mnogobrojni životi spašeni, rekao je Pavić.
Tom je prigodom uz bogat stol priređena uobičajena večera zahvalnosti. Sljedeća, tradicionalna božićna akcija, upriličit će se u prosincu. A prije sljedeće akcije, u rujnu, sukošanski humanitarci odlaze na dvodnevni izlet.
Krv su dali: Boris Keran, Ante Grginović, Milan Martinac, Anđelka Pavić, Vjenceslav Pavić, Tino Pavić, Andrijana Dijan, Antica Dijan, Sanda Hajdinger, Tugomir Sabolić, Željka Burčul, Martina Sabolić, Vlatka Bičić, Ozren Bičić, Marko Pavić, Rajko Vezilj, Marino Brkić, Boris Nadinić, Marino Burčul, Predrag Franić, Krsto Brkić, Mira Torbarina, Nina Pavić, Šime Brkić, Zoran Drobnak, Mladen Pavić, Vladimir Dijan, Katarina Vulelija, Marko Grdović, Božo Bičić, Marin Gašparović, Ljubo Pavić, Mijo Pavlović, Đordano Bičić, Krešimir Pavić, Jadranka Pavić, Milorad Bulić, Marinka Čirjak, Andrija Sudinja, Šime Bičić, Dragan Častek, Velimir Brkić, Lucija Franić, Božidar Pavić, Sandra Pavić, Ana Pavić.