Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Uključeno oko 150 stalnih darivatelja koji se tri puta godišnje odazivaju akciji

28.08.2019. 12:24
Uključeno oko 150 stalnih darivatelja koji se tri puta godišnje odazivaju akciji


Pripadnici postrojbi Hrvatske vojske iz vojarne »Pukovnik Mirko Vukušić« u Zemuniku uključili su se u humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi.
Akcija darivanja krvi organizira se u vojarni u Zemuniku dugi niz godina, a aktivno je uključeno oko 150 stalnih darivatelja koji se u prosjeku tri puta godišnje odazivaju ovoj humanitarnoj akciji.
Zapovjednik 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadir Mario Pleša istaknuo je kako Hrvatska vojska i ovom akcijom pokazuje humanost na djelu.
– Rado se odazivamo plemenitim akcijama darivanja krvi jer za dodatnim dozama uvijek postoje potrebe, posebno u ljetnim mjesecima. Drago mi je što se sa svakom novom akcijom uključuje sve veći broj novih darivatelja te želimo poručiti kako lokalna zajednica i potrebiti mogu uvijek računati na našu spremnost i solidarnost u darivanju krvi, istaknuo je brigadir Pleša.
Uz pripadnike zrakoplovnih postrojbi 93. zrakoplovne baze i Središta za obuku HRZ-a »Rudolf Perešin«, akciji su se priključili i djelatnici Pukovnije protuzračne obrane te ustrojbene cjeline Hrvatskog vojnog učilišta »Dr. Franjo Tuđman«, Zapovjedništva za potporu, Pukovnije vojne policije i Središnjice komunikacijsko-informacijskih sustava.
I ova akcija dobrovoljnog darivanja krvi organizirana je u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar te gradskim društvom Crvenog križa Zadar.