Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Prva liga se vraća na Stanove

28.08.2020. 18:56


Zadar će sljedeće sezone ipak imati nogometnog prvoligaša. Točnije – prvoligašice! Nogometašice Donata u trenutku prekida natjecanja u Drugoj ligi sjever – jug prošle sezone bile su na prvom mjestu, što im je donijelo nastup u elitnom rangu.
– Taman kada je u ožujku trebao početi drugi dio sezone liga je prekinuta zbog situacije s koronavirusom. Ljestvica je prihvaćena kao konačna te su naše igračice kao prvakinje Druge lige izborile ulazak u Prvu ligu. Dugo smo čekali na konačno rješenje iz HNS-a, postojala je i opcija da ćemo igrati kvalifikacije, ali na kraju je odlučeno da idemo izravno među prvoligašice – kaže Jure Perković, trener Donata, kluba koji je u šestoj godini djelovanja ostvario najveći uspjeh u povijesti. Perković je svjestan da novi rang donosi puno veće obveze.
– Tri naše prvotimke su upisale studij u Zagreb i njihov odlazak neće biti lako nadoknaditi. Svakako, čeka nas sezona puna izazova. S druge strane, i do sada smo se pripremali na opciju da ćemo biti u Prvoj ligi i stoga smo ovu odluku HNS-a dočekali spremni.
Okosnicu ekipu činit će domaće djevojke.
– Tako je bilo i do sada, a očekujemo i pomoć Splita, ekipe koju vodi Božidar Miletić i koje su prvakinje Hrvatske. Iz Splita su nam spremni poslati na posudbu neke svoje igračice, što će nam puno značiti. Veselimo se toj suradnji na obostrano zadovoljstvo.
U Prvoj ligi, koja bi trebala početi krajem rujna, je osam ekipa, igrat se dvokružno nakon čega će se klubovi podijeliti na ligu za ostanak i za prvaka. Donat će domaće nastupe imati na Stanovima.
– Cilj je ostanak u ligi i konsolidacija redova te postupno uvođenje naših mladih djevojaka u seniorski nogomet. Dugoročno, želimo klub koji će biti stabilan prvoligaš.
Osim seniorki i kadetkinje »plavih« će se natjecati u jedinstvenoj Prvoj ligi.
– To i jest najveći dobitak budući da ćemo imati 40-ak utakmica godišnje, što znači napredak na svim razinama. Prvoligaški susreti, koji su nam do sada nedostajali, ono je što je nužno djevojkama i sada će to i imati – zaključio je Perković.


Sastav Donata


Antonija Goja, Ana Petrović, Ksenija Medini, Mateja Žilić, Natali Šarić, Petra Rudić, Ina Fridrih, Stela Klešnik, Roberta Savčić, Sara Ivandić, Nensi Adamović, Josipa Burčul, Ivana Kolovrat, Lucija Kanjer, Ana Serdar, Hana Rožić, Lucija Kevrić, Cvita Marinović, Nora Barić. Trener: Jure Perković.