Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Šime Kraljević novi trener ŽKK Zadar Plus

28.08.2021. 08:15


Tek nekoliko dana nakon što su »izgubili« prvog trenera Franka Sterlu koji se odlučio na novi inozemni angažman, dogovorivši suradnju s kosovskim drugoligašem KB Vellaznimijem, u ŽKK Zadar Plus pronašli su novog šefa struke. Riječ je o Šimi Kraljeviću, dugogodišnjem treneru Sonik Puntamike i čovjeku koji je »Zelene« u samo dvije sezone vratio iz trećeg razreda hrvatske košarke u elitni rang, pritom ostvarivši veliki uspjeh plasiravši se na završni turnir Kupa Krešimira Ćosića. Iskusni šibenski stručnjak sa zadarskom adresom nije krio zadovoljstvo novim angažmanom.
– Veselim se suradnji s novoosnovanim klubom ŽKK Zadar Plus. Prihvatio sam ponudu vodstva kluba jer smatram da cijeli projekt ima dobar potencijal za razvoj ženske košarke u Zadru. Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i nadam se da ćemo igračice i ja, uz pomoć svih ljudi u klubu opravdati zadane ciljeve – kazao je Kraljević.
Dolazak provjerenog trenera s premijerligaškim iskustvom, ali i s iskustvom rada u ženskoj košarci, samo je novi korak naprijed u radu mladog zadarskog kluba. ŽKK Zadar Plus osnovan je tek prije nekoliko mjeseci te će se u nadolazećoj sezoni koja počinje u drugoj polovici listopada natjecati u južnoj skupini Prve ženske lige, a na tom će im putu od velike pomoći biti brojna poznata imena u domaćim, ali i regionalnim okvirima, poput Ine Periše, Petre Pavičić, Ivone Franić te aktualne prvakinje Srbije s Crvenom zvezdom Jelene Kapisode.