Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Pomoć talijanskim poduzetnicima za investiranje u Zadar

27.09.2010. 22:00
Pomoć talijanskim poduzetnicima za investiranje u Zadar


U prostorijama Zajednice Talijana u Zadru sutra (srijeda) u 18 sati održat će se Susret poduzetnika.
– Susret smo zamislili kao susret hrvatskih i talijanskih poduzetnika, koji će imati priliku izložiti u našim prostorijama svoj promotivni materijal, ostvariti nove poslovne kontakte i upoznati osobe iz javnog političkog i gospodarskog života grada. Cilj ovog susreta je intenziviranje i poticanje suradnje dvaju tržišta, izvijestila je Rina Villani, predsjednica Udruge.
– Na ideju smo došli jer nam se često događa da stranci, u našem slučaju Talijani, često dolaze u naše prostorije radi informacija i podrške u realizaciji njihovih, obično početničkih poduzetničkih koraka, u našem gradu i Županiji. Ideja je bila napraviti jednostavan susret poduzetnika, u obliku malog sajma gdje bi svaki poduzetnik mogao izložiti svoj promotivni materijal. No, u toku same organizacije uvidjeli smo da se ovaj događaj pretvara u nešto ozbiljnije i da je interes i odaziv zaista velik.
Ovom prilikom pozvan je mladi politolog iz Italije Michele Arzoni, koji će održati predavanje na temu “Europa i njene mogućnosti – programi Europske Unije za Hrvatsku”, a direktor Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu (ICE) Alessandro Liberatori održat će kratku prezentaciju ovog ureda i trenutne situacije na području talijansko-hrvatskih gospodarskih odnosa.
Susretu će nazočiti predstavnici predstavnici Gospodarske komore Zadar, Obrtničke komore Zadar, Razvojne agencije Zadarske županije – ZADRA, Turističke zajednice grada Zadra i već spomenutog Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu iz Zagreba kao i mnogi drugi.