Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Mladim vaterpolistima za rast treba – novac

27.09.2011. 22:00
Mladim vaterpolistima za rast treba – novac


Budućnost kluba i dalje vidimo u našim mladim igračima, a njima trebamo omogućiti što veći broj utakmica i turnira – kaže Goran Jovančević
Situacija nije nimalo ružičasta. Došli smo do dvojbe: nastaviti ili odustati? – požalio se Goran Jovančević, šef struke vaterpolista Zadra 1952 koji u listopadu kreću s natjecanjima u mlađe kadetskoj, mlađe juniorskoj i juniorskoj ligi, a početkom prosinca i s nadmetanjem seniora u Prvoj B ligi. Prevedeno u brojke, to znači da klub s Višnjika u nadolazećoj sezoni očekuje više od 200 utakmica i nezahvalan zadatak preraspodjele budžeta od 224 tisuće kuna, koliko dobiva iz gradskog proračuna. Bez sponzora zadarski se vaterpolisti financiraju isključivo iz stavke javnih potreba u sportu Grada Zadra, a kada se spomenutom iznosu oduzme bruto plaća jednog trenera, preostaje im “stisnuti” se sa 160 tisuća.
– Uzmemo li u obzir da su troškovi puta, boravka i nastupa na samo dva turnira oko 50 tisuća kuna, doći ćemo do sasvim jednostavne računice. Budući da naš pogon konstantno raste, mi smo unatoč krizi prisiljeni trošiti više, ili jednostavno izostaviti generaciju ili dvije i uskratiti im natjecanja – objašnjava Jovančević, ali i dodaje:
– Izvjesno je da će ove godine biti teže nego prošle, no nećemo sjediti prekriženih ruku. Svim silama nastojat ćemo pronaći potrebna sredstva jer smatramo da su financije jedini nedostatak koji nas koči na ispravnom putu. Budućnost kluba i dalje vidimo u našim mladim igračima, a njima trebamo omogućiti što veći broj utakmica i turnira. Uz kvalitetan rad na treninzima, drugih preduvjeta za njihov napredak nema.
Slijedom navedenog, Jovančevića smo upitali u kakvom će se sastavu predstaviti prva momčad i s kakvim ambicijama ulazi u 2011./12. sezonu.
– Od prošlosezonskih pojačanja moći ćemo računati na Hrvoja Bobanovića, koji će zajedno s iskusnijim domaćim igračima: Igorom Šarićom, Stipom Ančićem i Dinkom Jadrešićem nastupati u momčadi sastavljenoj uglavnom od mlađih juniora i juniora. Zbog mladosti i neiskustva našeg sastava te razloga o kojima sam govorio, velikih rezultatskih ambicija nećemo imati. Napredak mladih će biti primarni cilj.


 SENIORI BEZ PRIPREMNIH UTAKMICA


Seniori Zadra prvu će utakmicu u novoj sezoni odigrati 3. prosinca, za kada je zakazan početak Prve B lige. U prvenstvo će, prema riječima njihova stratega Jovančevića, ući bez ijednog prethodno odigranog prijateljskog susreta.
Prema još uvijek neslužbenim informacijama u Prvoj B ligi bi od sljedeće sezone trebala konkurirati još dva kluba: povratnik Salona i dubrovački Bellevue, koji bi bio ekspozitura Juga. Liga bi tako, umjesto osam, brojila 10 momčadi.