Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

STOLNI TENIS Oslabljeni Donat bez izgleda protiv Zagreba

28.09.2020. 10:42


Bolje je da smo ovako oslabljeni otvorili ligu protiv Zagreba, nego protiv neke od momčadi koja nam je konkurent u borbi za ostanak u ligi – rekao je trener stolnotenisača Donata Davor Karlović u najavi dvoboja prvog kola Superlige u kojoj je njegova momčad dočekala Zagreb, sastav koji je godinama u vrhu Superlige i sastav koji bi i da su Donatovci bili kompletni, bio favorit u ovom dvoboju. A Donatu su nedostajala dva od tri igrača iz prve postave, »starosjedioc« Antonio Goja i pridošlica iz Varaždina Matija Hrelec, jedan radi ozljede, jedan radi bolesti. Tako da je i sam Karlović morao zaigrati i u konačnici uzeo jedini set koji su Zadrani osvojili u svoj povratničkom meču u Superligi. Da, završilo je 3:0 i da, Zagreb je prepustio Zadranima samo jedan set, ali koliko god čudno ovo zvuči, mogli su i u ovako okrnjenom sastavu zadarski igrači zakomplicirati dvoboj. Pogotovo jer se igra do tri dobivena meča, bez parova.
A dosta toga propustio je Tomislav Zubčić u prvom dvoboju protiv Bana. Izgubio je sva tri seta u fiksu, drugi i treći 11:0 i realno trebao je izvući nešto više od naizgled glatkih 3:0. Ante Ražov nije imao šanse protiv iskusnog Maglića, ali sam Karlović u veteranskim godinama je dobio prvi set protiv Borovnjaka, a ostala tri izgubio u neizvjesnoj završnici. A činjenica da je Karlović sa svojih 48 godina zaigrao u Superligi i što je protiv jedne od najjačih momčadi dobio prvi set, vodio 8:2 u drugome, dovoljno govori o tome koliko je Davor Karlović bio dobar igrač i koliko bi i danas mogao igrati važnu ulogu. Realno, i s 48 godina Zadranin bi sigurno mogao biti i više nego konkurentan protiv velikog broja momčadi. Tko zna, možda i hoće u idućim kolima. I, ne nisu Zadrani bili toliko blizu, ali mogli su produžiti ovaj dvoboj. Realno, vjerojatno ni sam Karlović ni njegovi igrači neće previše »patiti« za ovim dvobojem, jer znaju da bodove treba tražiti protiv nekih drugih momčadi. Donat ima kvalitetu da izbori ostanak i to će krenuti dokazivati već u sljedećem kolu, kada će gostovati u Dugom Selu, gdje će protiv istoimenog ligaša tražiti prvu pobjedu, nadamo se u kompletnom sastavu.
Inače, prvo kolo Superlige donijelo je i prvu odgodu i to između branitelja titule varaždinskog Starra i Dugog Sela. Razlog je zaraza koronavirusom. Iz saveza su istaknuli da će maksimalno izlaziti u susret klubovima, tako da je za očekivati da će se svi dvoboji ove sezone ipak u konačnici bez većih problema odigrati, pogotovo kada se uzme u obzir činjenica da liga nije duga i da se po kolu igraju nekada i dva dvoboja. Naime, u stolnoteniskom svijetu jednako se igraju i ligaška natjecanja kao i pojedinačni turniri. Inače u ostalim dvobojima nije se dogodilo ništa spektakularno. Libertas je slavio u Splitu, a u slavonskom derbiju je Vodovod svladao Cibaliju. Inače, prvi puta u povijesti slavonska regija ima čak četiri prvoligaša, uz Vodovod i vinkovačku Cibaliju, tu je i Slavonski Brod te Požega, koja je u prvom kolu i svladala Slavonski Brod. Zagreb ima samo jednog, no tu je i »susjedno« Dugo Selo, a tu su još i varaždinski Starr, riječka momčad Srdoči, Pula te tri dalmatinska ligaša, Libertas, Split i naravno Donat.


DONAT 0
ZAGREB 3


Zubčić – Ban 0:3 (7:11, 9:11, 9:11), Ražov – Maglić 0:3 (4:11, 3:11, 4:11), Karlović – Borovnjak 1:3 (11:8, 9:11, 9:11, 7:11).
 




Superliga


Rezultati prvog kola: Srdoči – Pula 3:0, Split – Libertas Marinkolor 0:3, Vodovod – Cibalija 3:1, Požega – Slavonski Brod 3:0. Dvoboj između varaždinskog Starra i Dugog Sela je odgođen radi Covida.