Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

U završnici Agramov mat za Donat

28.09.2020. 10:48


Zadarske nogometašice ostale su bez boda u prvoligaškom debiju nakon što su jučer izgubile od Agrama koji je pobjednički pogodak postigao u 85. minuti. Bila je to prva ženska prvoligaška nogometna utakmica u Zadru pa je 27. rujna postao najznačajniji datum u kratkoj povijesti ŽNK Donata.
– Ponosan sam i tužan – rekao je Jure Perković, trener Zadranki nakon utakmice. Potom je i pojasnio svoja glasna razmišljanja.
– Zadovoljan sam činjenicom da smo imali u rukama bod protiv jedne od boljih ekipa i ligi, a tužan jer nas je jedna pogreška u završnici koštala poraza. Naše djevojke su bile vrlo motivirane, u svakom trenutku je bila primjetna želja za pobjedom i nije se osjetilo da nam je ovo prva prvoligaška utakmica. Kako je dvoboj išao kraju sve smo više shvaćali da bismo mogli i pobijediti. Međutim, nismo realizirali svoje prilike, a na kraju smo primili drugi gol.
Povele su gošće u 32. minuti preko Kalaj koja je bila precizna iz jedanaesterca. Prethodno je nakon ubačaja s lijeve strane lopta pogodila u ruku neku od djevojaka iz zadarske obrane. Najbolje prilike na utakmici domaće su propustile u 15. minuti kada je Ćubić glavom poslala loptu pored vratnice, a još bliža izjednačenju bila je Petrović koja je u 55. minuti najprije pogodila okvir gola, a potom za malo zakasnila na odbijenu loptu. »Plavo-bijele« su izjednačile kada je Fridrih srušena u šesnaestercu gošći nakon dubinske lopte Perić. Jedanaesterac je precizno izvela Barbir za 1:1. I onda u 85. minuti nakon kornera Agrama lopta je završila na suprotnoj vratnici gdje se našla Novak i pogodila za konačnih 1:2. Tijekom najvećeg dijela utakmice padala je kiša koja se u nekoliko minuta prvog poluvremena pretvorila u pravi pljusak.
– Težak teren je dosta utjecao na igru i mislim da nam je to čak i išlo u prilog, budući da Zagrepčanke nisu uspijevale razviti svoju igru. U tom dijelu su sigurno kvalitetnije od nas. S druge strane, volio bih da se igralo u boljim uvjetima jer me kao trenera jako zanimalo kako bismo se snašli u situaciji u kojoj bismo imali priliku igrati »od noge do noge«. Ovako, moralo se sve karte baciti na nabacivanja lopte, odnosno preskakanje igre i čekanje pogreške suparnica.
Konačno, za Perkovića je dojam nakon prvih 90 minuta ove sezone itekako pozitivan.
– Utakmica protiv Agrama je potvrdila naša trenutačna razmišljanja da možemo biti ravnopravni svima u ligi, osim Osijeku i Splitu koji su znatno kvalitetniji od ostalih ekipa.
 
 


Rezultati


1. kolo: Donat – Agram 1:2, Split – Marjan, Dinamo – Neretva 3:0, Viktorija – Osijek 0:15.
2. kolo: Neretva – Donat.
 




DONAT       1
AGRAM       2


ZADAR – Stadion na Stanovima. Sudac: Zvonimir Sinovčić (Novigrad). Pomoćnici: Kraljević (Zadar), Nimac (Benkovac). Golovi: 0:1 Kalaj (32' – 11 m), 1:1 Barbić (76' – 11 m), 1:2 Novak (85').
DONAT: Adamović, Ursić (od 88' Rudić), Šarić, Perić, Žilić, Ivandić, Barbir, Petrović, Ćubić (od 73' Burčul), Fridrih, Savčić (od 82' Klešnik). Trener: Jure Perković.
AGRAM: Pilija, Pazarac, Pavičić, Buga, Kalaj, Resanović (od 33' Barunović – od 78' Bičanić), Kurkutović, Novak, Đukić, Bošnjak (od 87' Šemper), Bučić. Trener: Ivica Milković.