»Tri mora kroz fotoobjektiv« za obrovačku publiku

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Društvo istraživača mora 20.000 milja poziva
Radi se o trećoj, ujedno i završnoj izložbi u sklopu projekta Očuvanje Tradicije Akvakulture i Ribarstva Novigrada, Obrovca i Starigrada – OTARNOS, sufinanciranog u sklopu Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.
Nakon Novigrada i Starigrada, postav seli u Obrovac

Zajedno s partnerima Općinom Novigrad i Srednjom školom Obrovac, Društvo istraživača 20.000 milja poziva na treću, završnu izložbu fotografija »Tri mora kroz fotoobjektiv«, koja se održava u sklopu projekta Očuvanje Tradicije Akvakulture i Ribarstva Novigrada, Obrovca i Starigrada (OTARNOS).
Nakon uspješno postavljenih izložbi u Straigradu i Novigradu, treći po redu i ujedno zadnji postav izložbe, seli u Obrovac. Izložba će se održati 01.10.2021. (petak) u Obrovcu, u unutarnjem dvorištu Srednje škole Obrovac, u vremenu od 17 do 21 sat.

Projekt OTARNOS –Očuvanje Tradicije Akvakulture i Ribarstva Novigrada, Obrovca i Starigrada za cilj ima osigurati prepoznatljivost područa LAGUR-a Tri mora, s naglaskom na područje Novigrada, Obrovca i Starigrada te njihovih lokalnih dionika (uzgajivača školjkaša i ribara) među stanovnicima i posjetiteljima tog kraja. Ciljevi su i prikazati školjkare i ribare kao kvalitetne predstavnike tradicijskog mediteranskog načina života, kojeg odlikuje skladan odnos s prirodom i djelatnosti temeljene na postulatima održivog rasta i razvoja, pridavanje dodane vrijednosti tradicijskim djelatnostima i proizvodima, razmjena iskustava i cjeloživotno obrazovanje.

Projekt se provodi u javno – civilnom partnerstvu između udruge izvan sektora ribarstva (Društvo istraživača mora – 20000 milja), jedinice lokalne samouprave (Općina Novigrad) i odgojno-obrazovne ustanove (SŠ Obrovac). Prijavljen je na FLAG natječaj za dodjelu potpore projektima u okviru Mjere 2.2. Potpora vrednovanju, zaštiti i promociji kulturne – maritimne baštine te tradicije ribarstva i akvakulture te sadrži prioritete i ciljeve Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 361.134,28, a sufinanciran je sredstvima iz EU u iznosu od 306.964,14 kn odnosno 85% bespovratnih sredstava, dok je 15% sufinancirano iz državnog proračuna RH u iznosu od 54.170,14 kn.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno