Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Dragon teatar poziva mlade i odrasle u kazališnu školu

28.10.2018. 15:18
Dragon teatar poziva mlade i odrasle u kazališnu školu


Dragon teatar  u suradnji s Mjesnim odborom Jazine II poziva zainteresirane mlade i odrasle da se uključe u rad na novim predstavama i projektima.
Program je pod stručnim vodstvom profesionalne kazališne redateljice, pedagoginje i profesorice hrvatskog jezika i književnosti Maje Šimić, a organizatori svojim polaznicima, osim jedinstvenog jednogodišnjeg programa, pružaju iskustvo nastupa na velikoj kazališnoj sceni, gostovanja, te mogućnost  profesionalnog bavljenja kazališnom umjetnošću.
Program se odvija srijedom od 20.30 do 22:30 sati u Molatskoj 11 b  u dvorani Mjesnog odbora Jazine II.
Kazališna škola za mlade i odrasle u Zadru već sedmu godinu okuplja ljubitelje teatra oko rada na predstavama “Posljednja Nova godina”, “Bakhe”, “Poe-Nikad više”, “Kraljevo”,”U ime Shakespearea”, "Trainspotting" i „Put u Damask“. U zabavnoj fuziji novih polaznika i dugogodišnjih članova ansambla “Dragon teatra” nastaju autentične i nezaboravne predstave.
Kazališna škola Dragon teatra za mlade i odrasle usmjerena je  k individualnom pristupu polaznicima. Iako se bavi dramskom strukturom često koketira s plesnim kazalištem inspiriran metodama rada Pine Busch jedinstvene njemačke koreografkinje  čiji je moto bio „Ne zanima me kako se ljudi kreću, već ono što ih pokreće“.
Metoda propitkivanja  koju je koristila Pina, kao koreografkinja pri stvaranju novih djela, koristi i Dragon teatar  kao osovinu rada svih svojih kazališnih škola, te na temelju živih iskaza i iskustava kroz radni proces nastajanja predstave, stvara novu i jedinstvenu scensku priču inspiriranu odabranim književnim djelom.
„Primamo sve zainteresirane  i bavimo se njihovim fascinacijama i zapitanostima. Scensko iskustvo nije neophodno, važna je želja i strast za scenskim izrazom. Svi su dobrodošli od srednjoškolaca do umirovljenika. Motivira nas ekstravagantna raznolikost polaznika: od ljepote mladosti do snažne energije  zrelosti u jednostavnom trenutku zajedništva.“
Sve dodatne informacije na 091 939 7339, [email protected]