Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Dunatov: Na tržnici na Relji ne možemo raditi

28.10.2021. 10:42


Drita Dunatov, vijećnica Grupe birača, inače poznata kao zviždačica sa zadarske pijace, na jučerašnjem Gradskom vijeću u tijeku aktualnog sata rekla je kako imaju strašne probleme s radom na tržnici ispred robne kuće na Relji zbog građevinskih radova koji se tamo izvode.
– Znamo da tržnica na Relji pripada gradskoj Tržnici i zato ovdje moram reći da mi već 4-5 mjeseci imamo užasne probleme s dostavom voća i povrća. Ostavljaju se vozila, kamioni, kombiji tako da mi nemamo pristup. Štandovi su tamo iznajmljeni, 30-40 ljudi koji živi od toga, a pristupa nemaju. Ne smijemo ući u područje koje pripada centru jer nas opominju zaštitari. Imamo užasne probleme, kad ćemo konačno početi normalno raditi jer najam je i dalje normalan, rekla je Dunatov.
Odgovorio joj je Ante Ćurković, pročelnik Odjela za EU fondove.
– Komuniciramo sa svima kojih se tiču radovi na Tuđmanovoj. Imali smo nesreću da se baš na tom dijelu dogodio zastoj jer smo pronašli instalacije HEP-a i T-coma, taj dio nas je koštao, ali sad je to iza nas. Tražit ću konkretno izvođača da mi napiše kad će to biti gotovo, da ne govorim sad napamet. Nismo mi jedini koji tamo radimo, i krovište City Gallerije se trenutačno radi. Nadam se da ćemo vrlo skoro popraviti situaciju i hvala svima na strpljenju, rekao je Ćurković.
Dunatov je još iznijela inicijativu Jasne Faričić o urbanim vrtovima.
– Dobili ste i elaborat, a odgovorili ste da ne znate ima li poljioprivrednih zemljišta u gradu. Možda bi obitelji iz grada mogle imati 50-ak metara kvadratnih da proizvedu nešto za svoj dom. Hrana i povrće su sve skuplji i mislim da bi to bila pomoć ljudima, rekla je Dunatov.
Gradonačelnik Branko Dukić rekao je da podržava inicijativu urbanih vrtova.
– Možda me ta inicijativa mimoišla, ali ovo je prilika da nađemo zemljište, možemo ga i mi iskrčiti i dati građanima na služenje. Dobra inicijativa, to treba napraviti, rekao je Dukić.