Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Fortius dominirao u Makarskoj

28.10.2021. 07:26


Lijepo je bilo u Makarskoj proteklog vikenda. Uz sunčano vrijeme, atletski stadion bio je ispunjen s više stotina djece na vjerojatno zadnjem atletskom mitingu u 2021. godini. Naime, održano je natjecanje Dalmatinske lige na kojemu su nastupili gotovo svi dalmatinski klubovi, uz dio gostiju iz susjedne Bosne i Hercegovine. Iako su klubovi u ovom trenutku većinom već u pripremama za iduću sezonu, mladim sportašicama i sportašima mnogo znači ovakva natjecanja, prije svega radi putovanja, druženja, zabave i na kraju krajeva natjecanja i izazova. Zadar su predstavljala dva kluba, Fortius i Alojzije Stepinac.
I mora se priznati da je Fortius potpuno dominirao natjecanjem i zajedno s ASK Splitom pokupio veliki broj medalja. Iz Makarske se »žuti« iz Fortiusa (boja majici i trenirki) vraćaju s čak 42 medalje. Spomenut ćemo zlata, po dva su osvojili Rok Milanja i Noa Stipić, a uz njih su najsjajnije odličje osvojili Jakov Pijaca, Nina Vrdoljak, Lana Jurinović, Marcela Rušev, Melani Pavlović, Lukrecija Jerkov, Luka Kapitanović, Katarina Madžar, Medved Miriam te štafete 4×100 m mlađe kadetkinje u sastavu Losić/Jerkov/Madžar/Vrdoljak te 4×100 m mlađi kadeti (Šimunović/Pjaca/Tomašković/Stipić).
Iako je Fortius najmlađi klub u Zadru i vjerojatno u Hrvatskoj, ovakvi rezultati više nikoga ne čude, jer je ekipa okupljena oko Edija Stipića već se probila prema vrhu hrvatske atletike, a prije nekoliko tjedana dala i prve kadetske reprezentativce (Melani Pavlović, Jana Bujan, Grgo Anzulović). Zanimljivo, dok je Pavlović uspjela osvojiti jedno zlato, Bujan i Anzulović uz niz medalja, ali ovaj put nisu uspjeli stići do zlata. Uspješni su bili i članovi Alojzije Stepinca koji su osvojili 16 medalja, a posebno je dobar bio Božidar Perinović, nositelj dva zlata za svoj klub. Imali su i članovi drugog zadarskog kluba odlične nastupe i sada i oni se mogu potpuno posvetiti pripremama za novu sezonu.
Kao što smo napomenuli, s ovim mitingom se polako »zatvara« 2021. godina u atletskom svijetu, iako je moguće da se pojavi još neki miting. No, sada se klubovi potpuno okreću ka 2022. godini i zimskom dijelu sezone.